Gilkinet legt verbod lachgas op regeringstafel

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet legt binnenkort een algemeen verbod op lachgas op de regeringstafel. Dat kondigde hij donderdagmiddag aan tijdens het vragenuurtje in de Kamer. De Ecolo-vicepremier kreeg daarvoor eerder deze week groen licht in de interministeriële conferentie met alle ministers van Mobiliteit van het land, zei hij.

Bron: BELGA

Op dit moment is lachgas al verboden voor minderjarigen, maar het is de bedoeling om dat uit te breiden naar iedereen, antwoordde Gilkinet op een vraag van CD&V-Kamerlid Jef Van den Bergh over verkeersveiligheid en rijden onder invloed. Gilkinet werkt het verbod uit met minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke, zei hij. 

Vias pleitte vorige maand al voor een lachgasverbod, naar aanleiding van de ban die op 1 januari ingaat in Nederland. Het verkeersinstituut waarschuwt al een hele tijd voor het toenemende aantal jonge bestuurders dat onder invloed van lachgas rijdt. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) schaarde zich toen achter die oproep, net als Gilkinet.

LEES OOK. De plotse opmars van lachgas: hoe gevaarlijk is de nieuwe vaste waarde op ieder jongerenfeestje?

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten