“Een droom gaat in vervulling”: Igor (61) en Lara (40) blazen buurtcafé op de Muide nieuw leven in

©  fvv

Gent -

Zeg niet langer Liberty, maar Loods 0 – vanaf begin 2023 toch. Het bekende buurtcafé in de wijk Muide-Meulestede wordt door Lara Deraeck (40) en Igor De Groote (61) nieuw leven ingeblazen.

Simon Dekaezemaker

“Een gezellig buurtcafé om de mensen van Muide-Meulestede samen te brengen, dat is het doel.” Aan het woord is Lara Deraeck (40). Samen met haar man Igor De Groote (61) ondertekende ze vorige week de papieren om café Liberty op de Meulesteedsesteenweg over te nemen.

Passie

Igor was lange tijd bij Colruyt als IT’er aan de slag, Lara werkte in verschillende sectoren. “Maar horeca was altijd mijn passie”, zegt ze lachend. Het koppel besloot de sprong te wagen en dit jaar kon het Café Meulestee, oftewel De Kring, uitbaten. “Een kans die we graag grepen.”

Maar het bleef kriebelen om een eigen zaak te starten. Toen de Liberty vrijkwam, twijfelde het koppel geen seconde. “Het contract is vorige week getekend en op 27 januari openen we onze deuren. Ondertussen gaan we het café verbouwen om het een nieuwe look and feel te geven.”

©  fvv

Gezellige buurt

Nieuwe uitbaters, nieuw interieur, dan volgt ook een nieuwe naam: Loods 0, een verwijzing naar de havenbuurt. In het café zal je gezellig kunnen aperitieven en ’s  vonds iets drinken. “We gaan het lokale bier Pius X promoten en voorzien iets voor de kleine honger”, belooft Lara.

Igor en Lara verhuizen meteen ook naar het appartement boven het café. “We komen terecht in een gezellige buurt”, gaat Lara verder. “We voelen veel steun en appreciatie van de bewoners hier. Samen gaan we er iets gezelligs van maken. Dit belooft veel goeds.”

INFO. Loods O, Meulesteedsesteenweg 441, 9000 Gent. Opent op vrijdag 27 januari de deuren. Meer informatie via de Facebookpagina.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten