Brendan Fraser: “Ooit zoveel afgevallen dat ik geheugenproblemen kreeg”

Brendan Fraser in ‘George of the jungle’ ©  Photo12

Je zou het niet zeggen als je Brendan Fraser aan het werk ziet in de splinternieuwe film The whale, maar ooit was er een periode dat hij graatmager en gespierd rondliep. Maar om dat lijf te bekomen ging hij door een hel, vertelt hij nu.

Tom Vets

De inmiddels 54-jarige acteur schitterde eind jaren negentig in de film George of the jungle, die een komische variant inhield op het verhaal van Tarzan. Fraser moest voor de rol lichamelijk een transformatie ondergaan. Wekenlang heeft het geduurd voordat hij er geloofwaardig uitzag voor de titelrol.

“Ik was gewaxt. En uitgehongerd van koolhydraten”, zegt Fraser. “Ik werd behoorlijk ijl en wazig in mijn hoofd. Op een dag zat ik zonder geld. Ik reed naar de bank, maar kon door de honger mijn code niet meer herinneren. Ik werd zo agressief dat ik mijn woede bekoelde op de bankautomaat. Maar zonder geld was er die avond ook geen eten.”

Ruim 10 jaar geleden leek de filmcarrière van de acteur in het slop te belanden. Maar met The whale is hij helemaal terug. Hij kreeg eerder deze week zelfs een staande ovatie. In de film vertolkt hij een man van 272 kilo. Hij hees zich voor de rol in een fat suit van maar liefst 150 kilo.

Fraser in ‘The whale’ ©  AP

Aangeboden door onze partners