Kate Winslet recycleert jurk voor première

©  AFP

Ook de sterren besparen. Filmster Kate Winslet verscheen op de rode loper van de langverwachte film Avatar: the way of water in een jurk die ze zeven jaar geleden ook droeg.

Tom Vets

Het was nochtans de wereldpremière van de film van regisseur James Cameron. Maar Winslet gaf deze keer de voorkeur om iets uit haar kleerkast te kiezen in plaats van zich te laten sponsoren. De ster die beroemd werd door de kaskraker Titanic, koos voor een jurk van Badgley Mischka, die ook nog eens spotgoedkoop is in vergelijking met bepaalde designerjurken. Je kan de jurk online bestellen voor ‘maar’ 175 euro.

(Lees verder onder de foto)

Op de première van ‘Avatar: the way of water’. ©  AFP

Toen enkele fotografen door hun archief gingen, zagen ze dat de Britse actrice de jurk ook al eens droeg op de première van The dressmaker in 2015. Hoewel ze nu 47 is, paste ze nog perfect in de creatie van de ontwerpster. “De jurken, de stress, het passen… dat geeft mij stress. Daarom is het zoveel makkelijker iets thuis uit de kast te nemen”, zegt ze. Ze recycleert wel vaker jurken voor feestjes en premières, klinkt het. “Anders verspil je maar geld. En in deze tijden kan je maar beter je hand op de knip houden.”

Op de première van ‘The dressmaker’. ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Lees ook