Basketbal Beker van België - Kwartfinales Leuven Bears - Antwerp Giants

Brevin Pritzl viert zijn terugkeer bij Leuven: “De coach vroeg of ik me klaar voelde om te spelen, maar dat ik mocht starten was een verrassing”

Brevin Pritzl wordt opgewacht door Jonas Delalieux van Limburg United.  ©  Vel

Leuven -

Leuven Bears neemt het in de kwartfinales van de beker van België op tegen Antwerp Giants. Leuven speelt op vrijdag eerst in de eigen Sportoase en moet de klus op zondag voltooien in de Lotto Arena.

Tommy Vermeire

Vrees boezemen Mwema en Co al lang niet meer in, daarvoor zijn de Sinjoren te hard van hun voetstuk getuimeld. Dat Leuven niet meteen met knikkende knieën aan de dubbele confrontatie begint, betekent geenszins dat het niet opletten geblazen wordt: beide ploegen hadden recent heel wat nieuwe spelers in te passen. Langs Antwerpse zijde zijn dat Brandon Anderson, Desonta Bradford en Spencer Butterfield. Bij Leuven: Josh Heath, Jahmal McMurray, Mo Kherrazi en Brevin Pritzl.

Verbluffend seizoensbegin

Die laatste keerde bij Leuven vorige speeldag terug op het parket. De veelscorer maakte tegen Limburg United zijn wederoptreden, in een twintig minuten, na dik twee maand van de zijlijn te moeten toekijken door een duimblessure.

Brevin, hoe voelt het om opnieuw tussen de lijnen te staan?

Brevin Pritzl: “Eerlijk? Raar. Na bijna negen weken inactiviteit is dat natuurlijk niet abnormaal. Ik brak m’n duim. Daardoor naast het parket belanden is een zaak, maar thuis in de keuken staan, was ook niet meteen een lachertje. (droogjes) Het voelt tegelijkertijd bevrijdend aan nog eens op het parket te kunnen staan na al die tijd. Maar mijn goede ritme dat ik in de septembermaand had, dat is nu wel weg natuurlijk.”

Je zegt het zelf: je was goed op dreef voor pech je trof. Je scoorde vanuit elke hoek, hoefde geen bijzondere moeite te doen om een score van boven de twintig te halen. Alles leek vanzelf te gaan?

“Dat klopt. Ik had een verbluffend seizoensbegin, integreerde me prima in de groep. En nu moet ik opnieuw van onderaan beginnen, terwijl anderen al veel wedstrijden in de benen hebben. Een terugkeer is nooit makkelijk. Maar ik ga er hard aan werken om hetzelfde niveau te proberen halen.”

Wist je dat je zou worden ingebracht tegen Limburg United?

“Neen. De coach vroeg me enkel vooraf of ik me klaar voelde om te spelen. Maar dat hij me ook effectief tussen de lijnen zou brengen, zelfs aan de opworp, was ook voor mij een verrassing van formaat. Ik wou dat ik al meteen een grotere bijdrage had aan de overwinning, maar ik besef dat dit niet kon. Ik mag al blij zijn dat ik bijna twintig minuten speelde.”

Je hebt Mo Kherrazi vanop de eerste rij mogen meemaken. Wat is je indruk over hem?

“Hij is een echt grote speler. Ik hou van de manier waarop hij het spel bekijkt. Ik mocht met hem trainen en voel aan alles dat hij ons met zijn loepzuivere technische kwaliteiten veel kan bijbrengen. Zowel in verdediging als aanvallend tilt hij het spel naar een hoger niveau. Veel jongere spelers kunnen aan hem een voorbeeld nemen. Hij is ook 90-voudig international. Dat zegt toch ook iets.”

Hoe kijk je tegen het dubbele duel met Antwerp aan?

“Als we spelen zoals tegen Limburg United, dan wordt Antwerp een vogel voor de kat. Neen, grapje. Vraag me dat vrijdag na de wedstrijd nog eens (lacht).”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten