Wielrennen Beloften

Thibaut Ponsaerts hoopt op Gran Canaria basis te leggen voor nieuwe seizoen: “Voor Nieuwjaar wil ik nieuwe ploeg hebben”

Thibaut Ponsaerts in het shirt van Minerva. Na amper één seizoen besloot die ploeg alweer de stekker eruit te trekken. ©  Vel

Een ploeg voor volgend seizoen heeft hij nog niet, maar dat houdt Thibaut Ponsaerts niet tegen om er toch al stevig de pees op te leggen. De 22-jarige belofte uit Kessel-Lo zit sinds 3 december op het Canarische eiland Gran Canaria, waar hij de basis hoopt te leggen voor een sterk voorjaar.

Ief Vertommen

Ponsaerts was afgelopen seizoen actief bij het continentale Minerva, maar na het onverwachte overlijden van de initiatiefnemer ging na amper één jaar de stekker uit die ploeg. “Al kwam de boodschap dat het definitief over en out was toch nog onverwacht”, zegt Ponsaerts. “Eén zakelijk telefoontje zonder voorafgaande verwittiging en dat was het dan.”

En zo moest de belofte uit Kessel-Lo op zoek naar een nieuwe ploeg, een zoektocht die vandaag nog altijd aan de gang is. “Nog voor ik van Minerva te horen kreeg dat het zou stoppen, was er al een andere ploeg die eens had gepolst, maar op dat aanbod ga ik voorlopig niet in. Bovendien wil ik mijn manager ook rustig zijn job laten doen. Ik verwacht van hem dat hij voor mij een ploeg selecteert die aan enkele voorwaarden voldoet. Ik wil mij volgend jaar namelijk concentreren op de kleinere rittenkoersen en het werk in de Ardennen. De voorbije jaren hebben aangetoond dat ik daar het beste rendeer.”

Bredere basis

Vandaar ook dat Ponsaerts sinds 3 december op stage is op Gran Canaria. Nog tot en met 14 december hoopt hij op het Canarische eiland n het gezelschap van Lukas Malezsewski en Sid Berghmans de basis te leggen voor een sterk voorjaar. “Ik ervaar nu al dat de basis breder is dan in het verleden. Dat komt in de eerste plaats doordat ik eindelijk eens een wegseizoen van begin tot einde heb kunnen afwerken. De jaren daarvoor was er altijd wel iets waardoor ik een tijdje aan de kant stond. Ik zie de toekomst dan ook optimistisch tegemoet. Kan ik nu voor de deadline van 1 januari nog ergens een contract versieren, dan zit het helemaal snor.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten