Zuid-Afrikaanse man gedood door zwerm bijen: “Hij dacht dat ze familie waren”

Themabeeld ©  Shutterstock

In Zuid-Afrika is begin november een man gedood door een zwerm bijen tijdens een rituele ceremonie. De 58-jarige man praatte tegen de zwerm omdat hij geloofde dat het zijn voorouders waren, klinkt het in Zuid-Afrikaanse media.

jvhBron: News 24, De Telegraaf

Nkosentsha Njimbana overleed op 4 november aan zijn eigen woning nabij Qonce, in het zuidoosten van Zuid-Afrika. Voor de aanval probeerde de man middels een ceremonie in contact te komen met zijn familie, die zouden gereïncarneerd zijn in de vorm van een zwerm bijen. De diertjes hadden een week eerder hun intrek genomen op zijn terrein. Dat zag de man naar verluidt als een signaal dat zijn voorouders in contact wilden komen met hem, de insecten zouden een boodschap voor hem hebben.

In sommige Afrikaanse culturen gelooft men dat familieleden reïncarneren in de vorm van een bij of watervaraan. Met behulp van traditionele ceremonies proberen mensen dan om in contact te komen met hun voorouders.

De familie van de man is emotioneel zwaar aangeslagen door het overlijden. “We snappen niet waarom de bijen boos op hem waren en hem aanvielen, nadat hij ze welkom had geheten. Hij deed ze nooit een vlieg kwaad”, zei Mandla, een broer van het slachtoffer.

De lokale overheid heeft huiseigenaren inmiddels opgeroepen om bijen te laten verwijderen door een professional.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten