Na ontslag bij VRT start Tomas De Soete bij radio Willy: “Ik keer terug naar mijn grootste liefde”

Na een carrière van meer dan 25 jaar bij VRT gaat radiomaker Tomas De Soete (46) de ochtendshow doen op radiozender Willy. Hij neemt zo de rol over van Wim Oosterlinck (49), die op zijn beurt een pauze neemt.

Eline VandeGehuchte

Begin december raakte bekend dat VRT de jarenlange samenwerking met Tomas De Soete stopzette. Zijn ontslag kaderde in besparingsmaatregelen van de openbare omroep. Maar de tv-maker en bekende stem blijft niet bij de pakken zitten en keert al meteen terug naar zijn grote passie: de radio.

Rockzender Willy kondigde zopas aan dat De Soete na de kerstvakantie bij hen zal starten. Hij schiet als vervanger van Wim Oosterlinck uit de startblokken met de ochtendshow van 7 uur tot 10 uur. “Ik keer terug naar mijn grootste liefde: de radio. Ik kies voor een zender waar ik al een tijdje stiekem grote fan van ben”, zegt hij. “De guerrilla-achtige en rebelse sfeer waarin Willy erg leuke radio maakt doet mij enorm denken aan de beginjaren van mijn carrière. Het is een jonge zender waar verrassing in zit en je hoort dat hij wordt gedragen door mensen met een groot hart voor muziek.”

Ouderschapsverlof

Wim Oosterlinck wordt niet aan de kant geschoven om plaats te maken voor De Soete. Het is Oosterlinck zelf die besliste om even de pauzeknop in te duwen en ouderschapsverlof op te nemen. “Wat rusten, veel met de kinderen spelen en mij amuseren met mijn podcast ‘drie boeken’: dat ga ik in het komende half jaar doen”, klinkt het. “Ik heb een nobele zot gevonden om mijn job over te nemen. Zijn naam is Tomas De Soete.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook