Kristen Stewart wordt juryvoorzitter van Berlinale 2023

©  Jae C. Hong/Invision/AP

De Amerikaanse Hollywoodactrice Kristen Stewart (32) is gekozen als voorzitter van de internationale jury op de volgende editie van het Filmfestival van Berlijn.

Tom Vets

De actrice, die beroemd werd met films als Panic Room en Twilight, vertolkte onlangs nog prinses Diana in Spencer. Daarvoor werd ze genomineerd voor een Oscar. Ze maakte ook haar regiedebuut met The chronology of water, een verfilming van de gelijknamige roman van Lidia Yuknavitch. Voor de Berlinale is de actrice geen onbekend gezicht. Ze was er voor het eerst te gast in 2010 met de film Welcome to the Rileys die ze samen met regisseur Jake Scott maakte.

LEES OOK. RECENSIE. ‘Spencer’ met Kristen Stewart: Er zat eens een prinses in de gevangenis **** (+)

“We zijn verheugd dat Kristen Stewart deze belangrijke taak op zich neemt”, aldus festivaldirecteur Mariette Rissenbeek. “Ze is een van de meest getalenteerde en veelzijdige acteurs van haar generatie. Van Bella Swan (haar personage in ‘Twilight’, red.) tot de prinses van Wales gaf ze leven aan eeuwige karakters. Jong, stralend en met een indrukwekkend oeuvre achter de rug, is Kristen Stewart de perfecte brug tussen de VS en Europa.”

Stewart werkt momenteel ook aan een paranormale realityserie. Ze is uitvoerend producent van het project, dat zich richt op LGBTQ+ ghosthunters. Verder schrijft ze met haar verloofde, scenariste Dylan Meyer, een nog naamloze tv-serie.

LEES OOK. Kristen Stewart gaat trouwen met vriendin Dylan Meyer

Aangeboden door onze partners