Elon Musk reageert op vertrek Elton John: “Welke desinformatie op Twitter?”

©  REUTERS

Elon Musk heeft gereageerd op het besluit van de Britse popzanger Elton John om Twitter te verlaten. De eigenaar van het socialmediaplatform hoopt dat hij snel terugkeert.

wverBron: De Telegraaf

Elton John maakte vrijdag bekend het niet eens te zijn met het recent gewijzigde beleid van Twitter, dat “het verspreiden van desinformatie in de hand zou werken”. “Mijn hele leven heb ik geprobeerd om muziek te gebruiken om mensen samen te brengen”, schrijft de zanger van het nummer Rocket Man. “Toch doet het me verdriet om te zien hoe desinformatie nu wordt gebruikt om onze wereld te verdelen. Daarom heb ik besloten om Twitter niet langer te gebruiken.”

Musk reageerde daar vrijdagavond met een tweet op. “Ik hou erg van jouw muziek. Hoop dat je terugkeert. Is er bepaalde desinformatie waar jij je zorgen om maakt?”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Amerikaanse miljardair heeft sinds de overname van Twitter in oktober een aantal wijzigingen doorgevoerd. De beleidswijziging waar Elton John zijn besluit op zou baseren, heeft te maken met de keuze om bij twijfelachtige informatie rond het coronavirus waarschuwingen niet meer te vermelden.

Daarnaast mocht ook de Amerikaanse oud-president Donald Trump terugkeren op Twitter, nadat hij was verbannen na de bestorming van het Capitool in Washington. Trump liet echter weten niet te willen terugkeren naar de socialemediasite. Hij blijft liever op zijn eigen platform Truth Social, zei hij aan Fox News. “Ik vind het hier leuker. Ik heb Elon graag, maar ik blijf op Truth.”

LEES OOK. Donald Trump: “Ik keer niet terug naar Twitter”

Elton John, 75 ondertussen, is al sinds 2018 bezig met zijn afscheidstournee Farewell Yellow Brick Road. Die brengt de zanger op 27 en 28 mei 2023 ook nog een laatste keer naar ons land.

LEES OOK. Elton John speelt laatste concert op Glastonbury: “Geen betere manier om afscheid te nemen”

Aangeboden door onze partners