Voetbal 2de afdeling VV A Eendracht Aalst - SV Oostkamp 0-4

SV Oostkamp verkoopt leider Aalst een pak rammel (0-4): “Ongelooflijk resultaat, maar zeker niet gestolen”

Louis Declerck probeert Arne Van Den Eynde de bal te ontfutselen. © Gregory Van Gansen

Oostkamp -

Na de 0-4-stuntzege zaterdagavond op het veld van leider Eendracht Aalst komt promovendus SV Oostkamp aardig in de buurt van de koppositie. Een overwinning in de midweekwedstrijd op KM Torhout is zelfs voldoende om de Ajuinen bij te benen.

Philippe Decruynaere

“Dit is een ongelooflijk resultaat, maar onze ruime overwinning hebben we zeker niet gestolen”, blikt T2 Nigel Smith tevreden terug. “We waren gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg. We kwamen snel op voorsprong en dat bleek achteraf het ideale scenario. Toen hun doelman nog voor het halfuur uitgesloten werd en wij op de daaropvolgende vrije trap scoorden, zaten we op rozen. Een derde doelpunt kort voor de rust deed de deur helemaal dicht voor de thuisploeg. Deze overwinning is een beloning voor de manier waarop we de wedstrijd aangevat hebben. Ook tegen de leider opteerden we voor aanvallend voetbal en gingen we vanaf de eerste minuut op zoek naar een doelpunt. Trainer Kurt Delaere heeft altijd een plan om de tegenstander aan te pakken. Door de veldbezetting van Aalst konden we ten volle gebruik gemaakt van de flanken. Dat had onze coach goed bekeken.”

Als SV Oostkamp erin slaagt om woensdag in de uitgestelde mistwedstrijd op het veld van KM Torhout de volle buit te pakken, staat de promovendus op gelijke hoogte met leider Aalst. “We merken de laatste weken dat de tegenstrevers anders spelen tegen ons”, aldus Nigel Smith (ex-KM Torhout). “Ze bekijken ons niet langer als nieuwkomer, maar als een team dat bovenaan staat. Wij kijken niet naar het klassement. Uiteraard zijn we fier op onze stunt in Aalst, maar vanaf maandag telt nog enkel de partij tegen Torhout. We kenden nog geen mindere periode en ook wat schorsingen en blessures betreft, valt het al bij al vrij goed mee. Het seizoen is nog heel lang en er kan nog van alles gebeuren.”

Stunt voor de voorzitter

“Onze stuntzege in Aalst is eigenlijk ook een geschenk voor de voorzitter. Hij was er zaterdag niet bij, omdat hij herstellende is van een zware virale infectie. De jongens beloofden om een tandje bij te steken om hem te plezieren en dat is bijzonder goed gelukt. Oostkamp is een warme familieclub en dat hebben de spelers met deze mooie overwinning voor hun voorzitter nog maar eens bewezen”, besluit Nigel Smith.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten