Voetbal 2de afdeling A KSV Oudenaarde - KRC Gent: 0-3

Gillian Verbrugge slikt met Oudenaarde zware thuisnederlaag: “Ook wij hadden kansen, maar de bal wilde er niet in”

Ook Robin Van Wambeke kreeg het leer niet voorbij doelman Bryan Londot.  ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

De Gentse Ratjes bevestigden in Oudenaarde hun stevige uitreputatie met een vierde driepunter buitenshuis. KSVO slikte een tweede zware nederlaag op rij. Kevin Hebbelinck was een gesel voor de Oudenaardse defensie, Joran Triest scoorde twee keer. Nu er onderin nogal wat beweegt, heeft KSVO dringend puntengewin nodig.

Freddy De Geest

KSVO was er op gebrand om de zware nederlaag tegen KFC Merelbeke (6-1) uit te wissen met een glansprestatie, maar de Gentse Ratjes hadden het zo niet begrepen. De eerste prik kwam van de bezoekers. Triest werd weggestuurd, maar de fraaie lob over doelman Verbrugge resulteerde niet in de openingstreffer omdat de bal nog kon worden weggewerkt.

De thuisploeg tekende meteen voor een reactie. Een voorzet van Heirwegh zorgde aan de overkant voor gevaar. Na een hoekschop mikte Vandenheede over. Racing nam daarop het heft in handen. Schoten van Hebbelinck en Triest misten precisie. Mézine stuurde Demets op Londot af, maar de Gentse doelman verhinderde een voorsprong voor de thuisploeg. Een ongrijpbare Hebbelinck effende daarna het pad voor de openingstreffer van Triest. Van Wambeke geraakte niet voorbij Londot. Na een nieuwe assist van Hebbelinck verdubbelde Addo de voorsprong voor de gretige Gentse Ratjes.

“Als groep moeten we nu reageren”, zegt doelman Gillian Verbrugge. “Ook wij hadden kansen, maar de bal wilde er niet in. Na de 0-1 gingen de hoofden naar beneden. Dit is een nieuwe tik, maar we moeten opstaan. In Harelbeke is het van moeten. We worden niet gespaard van tegenslagen, maar moeten nu allemaal samen een levensgrote vuist maken. In Harelbeke mag er onder geen beding verloren worden.”

Schorsing

Stefan Leleu, die de wedstrijd volgde aan overkant van de Oudenaardse dug-out omdat hij een schorsing uitzat, greep in aan de rust en wisselde Decuypere en Van Wambeke voor Spileers en Lagache, maar KSVO slaagde er niet in om een vuist te maken tegen de sterke Gentenaars, die nu zes wedstrijden op rij ongeslagen zijn en zaterdag gecoacht werden door Wesley De Smet.

De bal likte de paal na een kopbal van Cooman. Londot was bij de pinken op een kopbal van Demets. Mézine mikte op de buitenkant van de paal. Veel goede wil aan Oudenaardse kant resulteerde niet in een eerreddend doelpunt. Na een collectieve aanval diepte Triest de score nog wat verder uit. Probleemloze zege voor een matuur Racing met een hoofdrol voor de driehoek Addo-Hebbelinck-Triest.

KSVO likt zijn wonden na de tweede nederlaag op rij. Zaterdag wacht de verplaatsing naar Racing Harelbeke. Het wordt een onvervalst zespuntenduel om deze jaargang af te sluiten. Racing Gent ontvangt de buren uit Zelzate, ook al een ploeg met een sterke uitreputatie.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt