Voetbal 2de afdeling VV A

OVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Tienkoppig Jong Cercle schiet zichzelf in de voet in het weekend van de draws

Jong Cercle-Lokeren-Temse 2-3: Ono Vanackere zet druk op Lokeren-kapitein Alexander Maes onder het toeziend oog van scheidsrechter Yves Verslycken, die al na amper vier minuten Lucas Larade uitsloot. © Rudy Declerck

Alle West-Vlaamse ploegen in tweede afdeling VV A kwamen zaterdagavond al in actie. De grote winnaar was SV Oostkamp met een 0-4-zege bij Aalst, de grote verliezer Jong Cercle dat een 2-0-voorsprong tegen Lokeren-Temse nog helemaal uit handen gaf: 2-3. De andere ploegen speelden gelijk.

Koen Verdruye

De eerste echte winterkou speelde zaterdagavond een rol. Niet in Brugge echter, waar Jong Cercle in het grote Jan Breydelstadion op een verwarmd veld mocht voetballen tegen Lokeren-Temse. De ref eiste wel een hoofdrol op. Hij deelde al na vier minuten rood uit aan Larade, maar toch leidden de jonge Bruggelingen na een half uur met 2-0. Een na de rust ontketend Lokeren-Temse won finaal nog met 2-3 dankzij een doelpunt in de slotminuten. Een enorme opdoffer voor Jong Cercle, dat een goede zaak had kunnen doen door het verlies van leider Aalst. “Ik was 86 minuten tevreden en fier over mijn ploeg, maar dan schoten we onszelf in de voet”, sakkerde trainer Bart Plasschaert, die ook niet gelukkig was met de leiding én met de houding van de bond, waardoor zijn ploeg woensdag de inhaalmatch tegen Brakel moet afwerken en niet op 11 januari zoals beide ploegen onderling waren overeengekomen.

Ook KM Torhout en SV Oostkamp spelen woensdag. De Oostkampse generale repetitie in Aalst was top, KM kwam op eigen (bevroren) veld niet verder dan 1-1 tegen KVK Westhoek. Beide ploegen namen een helft voor hun rekening. “We hadden bij de rust minstens met twee goals verschil moeten leiden”, vond KM-trainer Geert Versavel. “We scoren helaas niet makkelijk. Met een afgeweken goal kwam Westhoek langszij, maar al bij al mogen we nog tevreden zijn met een punt.”

Westhoek-coach Bruno Debo deelde die mening. “Ik mis nog altijd Prez, Himpe en Robaeys. Toch gingen we voor de drie punten en namen we af en toe risico’s. Nu volgen er twee belangrijke duels tegen Gullegem en Dikkelvenne. Ik mik op 6 op 6.”

Ook FC Gullegem en Jong Essevee deelden de punten: 2-2. “Wij waren bij 1-2 de betere ploeg en hadden de match dood moeten maken”, vond Essevee-trainer Frederik D’Hollander. “Wij speelden een goede match en kwamen nog eens op voorsprong”, aldus Gullegem-trainer Jordi Lemiengre. “We slikten helaas twee goals in amper een paar minuten tijd. Het pleit wel in het voordeel van mijn ploeg dat we de moed niet lieten zakken en nog een punt pakten. In onze situatie is een puntje helaas niet genoeg. We moeten nu naar Westhoek, hopelijk kunnen we daar wel punten pakken. Beide ploegen hebben het wat moeilijk, er zal dus wel wat druk op die derby zitten.”

Nog onderin geraakte KRC Harelbeke op bezoek bij Dikkelvenne niet verder dan een 1-1-gelijkspel. (kv)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten