Voetbal 3de afdeling VV A

OVERZICHT 3DE AFDELING VV A. Anzegem ziet succesreeks gestopt door “een Drongen op z’n Marokkaans”, Wielsbeke heeft geen kind aan Eppegem

Gregory Hermans scoorde voor Roeselare-Daisel tegen Stekene. © Bart Vandenbroucke

Het geplaagde Wervik deed nog eens van zich spreken door leider Overijse in eigen huis met 1-4 te kloppen. Voorde-Appelterre, dat nipt Rumbeke versloeg (2-1), is de nieuwe koploper. Nummer drie Anzegem liet zich verrassen door Drongen (2-0) en profiteerde dus niet. Wielsbeke had weinig moeite met een onmondig Eppegem (3-0), terwijl Roeselare-Daisel ook tegen Stekene gelijk speelde (1-1).

Geoffrey Vandenbulcke

SV Anzegem zag op bezoek bij het bedreigde Drongen een einde komen aan zijn succesreeks: 2-0. “Drongen speelde op z’n Marokkaans”, zei de nieuwe T2 Nico Vandecaveye. “De thuisploeg hield veel volk achterin en wij vonden moeilijk een opening. We moeten eerlijk toegeven dat we een van onze mindere wedstrijden speelden en niet scherp genoeg waren. Dat kan gebeuren. Wel jammer, want we konden een goede zaak doen bovenaan.”

SK Roeselare-Daisel speelde 1-1 gelijk tegen Stekene. Na afloop wisten ze bij de fusieploeg niet goed of ze moesten lachen of treuren. “Een match die we altijd moeten winnen”, beweerde T1 Kurt Vercamp. “We speelden vooral na de rust onze beste wedstrijd van het seizoen, maar we kregen de verdiende winning goal niet tegen de bezoekende netten en lieten zo twee kostbare punten liggen.”

SV Rumbeke zorgde voor heel wat weerwerk op bezoek bij nummer twee Voorde-Appelterre, maar de verdiende beloning bleef uit: 2-1. “Vlak na de aftrap moesten we in de achtervolging”, sakkerde T1 Geert Broeckaert. “Mijn jongens maakten een vuist, knokten zich opnieuw in de match en halfweg de tweede helft scoorde Nikolaas Vermaut de verdiende gelijkmaker. Er zat zelfs meer in, maar met een owngoal in de slotminuut kregen we andermaal het deksel op de neus.”

SC Wielsbeke won met de vingers in de neusgaten van staartploeg Eppegem: 3-0. In de eerste helft hielden de bezoekers de nul op het bord, maar even voor het uur opende Dejaegere de score van op de stip en even later verdubbelde Holvoet tot 2-0. In het slot legde Dejaegere de eindstand vast. “Klus geklaard”, aldus een tevreden T1 Dieter Lauwers. “We kwamen nooit in de problemen en kunnen met 22 punten tevreden terugblikken op een geslaagde heenronde.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten