Voetbal 2de Afdeling VV  Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A: Lokeren-Temse doet gouden zaak

Ono Vanackere (rechts) zet druk op aanvoerder Alexander Maes. ©  Rudy Declerck

Lokeren-Temse kroonde zich tot de grote winnaar van “Super Saturday” met een 2-3-zege bij Jong Cercle terwijl leider Aalst verloor van Oostkamp.

Wim Redant

Aalst zag dit seizoen in eigen stadion enkel Oudenaarde een punt weg snoepen, maar tegen Oostkamp kreeg de sterke thuisreputatie een ferme knauw met een 0-4-nederlaag.

Lokeren-Temse profiteerde optimaal, al verliep de 2-3-zege van geen leien dakje voor de troepen van coach Hans Cornelis. “Na drie minuten werd Jong Cercle al tot tien herleid en zag het er rooskleurig uit. Even later zette de Brugse linksachter zes man in de wind en we stonden op achterstand. We slikten een tweede treffer toen we opnieuw in de fout gingen, maar de hoofdjes gingen gelukkig niet naar omlaag. We vochten terug en zetten de scheve situatie helemaal recht. De ontlading was groot, al maakten we het onszelf onnodig moeilijk.”

Jassim Mazouz raakte met Dikkelvenne niet voorbij Harelbeke. “We toonden ons de betere ploeg en versierden kansen, maar op een stilstaande fase kwamen we op achterstand. Zelf trof ik de paal. De ingevallen Cedric Deceuninck voorkwam gelukkig dat Harelbeke op een diefje won.”

Stefan Leleu beet met Oudenaarde in het zand tegen Racing Gent (3-0). “We domineerden het eerste kwartier, maar slikten dan randje buitenspel een treffer. Robin Van Wambeke flirtte met de gelijkmaker die rakelings naast suisde. Op de tegenstoot slikten we een tweede treffer wat een harde klap was voor de jonge groep. Van De Wiel viel uit en RC Gent controleerde de wedstrijd. We zitten in een moeilijke periode.”

Olsa Brakel en Merelbeke deelden de punten na een 1-1-gelijkspel.

Rode lantaarn Erpe-Mere kon de neerwaartse spiraal niet stoppen tegen kampioen Petegem.

Zelzate verzekerde zich van een plaats in de linkerkolom via een 2-0-thuiszege tegen Wetteren.

Staartploeg Lebbeke maakte in de B-reeks subtopper Cappellen een punt afhandig (1-1) met een late gelijkmaker van Wannes Van Tricht, maar schiet daar niets mee op in het klassement.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt