Indonesië stelt toeristen gerust nadat het land seks buiten het huwelijk strafbaar maakt: “Jullie zullen niet vervolgd worden”

©  Shutterstock

Toeristen zullen in Indonesië niet vervolgd worden als ze seks hebben buiten het huwelijk. Dat stellen de autoriteiten nadat in het land vorige week een wetswijziging is goedgekeurd.

Bron: BELGA

“Ik wil me richten tot de buitenlandse toeristen en hen zeggen: kom naar Indonesië. Jullie zullen niet vervolgd worden”, verklaarde Edward Omar Sharif Hiariej, onderminister van Justitie en Mensenrechten, maandag.

Volgens het nieuwe wetboek van strafrecht kunnen enkel naaste familieleden zoals een echtgenoot, ouder of kind, seksuele betrekkingen buiten het huwelijk of samenwonenden aangeven. De onderminister herinnerde er ook aan dat overspel al langer strafbaar is.

Het parlement in Indonesië keurde dinsdag wetswijzigingen goed die onder andere seks buiten het huwelijk verbieden, op straffe van maximaal een jaar cel. De leden van het Huis van Afgevaardigden gaven in een plenaire vergadering, ondanks felle kritiek van tegenstanders, groen licht voor het wetsvoorstel.

Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven waarschuwen dat de hervorming schadelijk zou kunnen zijn voor de toeristische sector in Indonesië.

Ook op het eiland Bali, de belangrijkste toeristische bestemming van de archipel, probeerde gouverneur Wayan Koster toeristen gerust te stellen door erop te wijzen dat de autoriteiten de burgerlijke staat van toeristen niet zullen controleren.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt