Voetbal 2de provinciale A VK Knesselare

Stijn Defruyt scoort tweemaal voor VK Knesselare in derby bij Ursel: “Dit is een grote stap richting het behoud”

Stijn Defruyt: “We hebben na de heenronde 22 punten waarmee wij onze eigen verwachtingen overtreffen.”  ©  Marc Van Hecke

Knesselare -

De derby tussen Sparta Ursel en VK Knesselare omvatte alle ingrediënten die je van een geladen burenduel mag verwachten. De wedstrijd was doorspekt met vijf doelpunten, acht gele kaarten, één uitsluiting en veel discussie en rumoer op en naast het veld. Promovendus Knesselare haalde het met 2-3 en klom in de rangschikking naar de achtste plaats. Ursel behield de rode lantaarn en telt drie punten minder dan SK Bellem en FCE Meetjesland.

Johan Polet

“Het was een felbevochten zege”, vertelt Stijn Defruyt, aanvoerder van Knesselare die goed was voor twee doelpunten. “Ursel maakte het ons in het eerste halfuur knap lastig. Jordi Vermeulen trapte de thuisploeg verdiend op voorsprong. We ontsnapten aan een rode kaart voor een reactie van Dario De Cuyper tegenover Simon Ally en kwamen in het derde kwartier wel sterker opzetten en maakten gelijk op slag van rust via Daan Hooreweghe.“

“Het bleef in de tweede helft een evenwichtige partij waarin wij de beste kansen creëerden. De spelers van Ursel ergerden zich vooral aan heel wat beslissingen van de scheidsrechter, wat ten koste van hun rendement ging. Wij stopten meer energie in onze acties en klommen op een 1-3-voorsprong. Ursel werd een kwartier voor het einde door de uitsluiting van Leander Hallaert tot tien herleid. We incasseerden in de slotminuut nog de aansluitingstreffer van Anthony Van Pottelberghe op strafschop, maar onze overwinning kwam niet meer in gevaar.”

Verwachtingen overtroffen

“Het was bij de competitiestart onze doelstelling om zo snel mogelijk het behoud te verzekeren. We hebben na de heenronde 22 punten, waarmee wij onze eigen verwachtingen overtreffen. We blijven met beide voeten op de grond, maar we mogen niet meer in de problemen komen. Belangrijk is dat we iedere week met dezelfde mentaliteit op het veld staan. We vormen een collectief sterk blok waarop veel ploegen hun tanden stuk bijten. Ik ben samen met Tiemen Dancet de enige overlever uit onze ploeg van vierde provinciale. Ik ben blij dat ik met zes competitiegoals in dit team en op dit niveau nog een grote rol van betekenis kan spelen.”

Aangeboden door onze partners