Voetbal Vlaams-Brabant

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT. Bloedrood weekend, supersnelle hattrick en een afscheid in schoonheid

©  vel, blg

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Enzo Roosen van Veltem, die alweer vijf keer scoorde en zo voorlopig Vlaams-Brabants topschutter is. Aan de top van enkele reeksen waren er dit weekend dan weer enkele interessante verschuivingen. En onze scheidsrechters zwaaiden afgelopen weekend kwistig met rood.

Bart Devaere

1. Liefst 19 rode kaarten dit weekend 

In tegenstelling tot de wedstrijden op het WK in Qatar grepen onze Vlaams-Brabantse scheidsrechters dit weekend kwistig naar het borstzakje om rood te trekken. We noteerden liefst negentien rode kaarten. Drie daarvan waren voor coaches, die hun eigen mening wellicht wat te nadrukkelijk ventileerden aan de man in het zwart.

©  BELGA

2. Haasje-over aan de top, spanning blijft volop

In enkele reeksen kan het na de winterstop nog een pittige strijd worden om de titel. Zo behaalde Fenixx in eerste provinciale recent een zes op zes, afgelopen weekend met dank aan matchwinnaar Walid Touile, die in de topper tegen Wambeek Ternat goed was voor beide doelpunten. Concurrent Bierbeek liet dan weer twee weken na elkaar een steek vallen. Resultaat is dat Fenixx nu Bierbeek bijbeent en dat het zelfs nog een match te goed heeft. Dat belooft voor Fenixx, dat zondag afscheid nam van zijn complex aan de Populierendal en na de winterstop aan de slag gaat op een heel nieuwe accommodatie. We zijn benieuwd of het de fusieclub straks geluk brengt.

Pauly Brett van Averbode-Okselaar probeert Rotselaar-speler Daan De Wever af te houden. Na de zege van zondag staat Averbode-Okselaar weer aan de leiding in tweede provinciale B. ©  Guy Meurs

Ook in tweede provinciale B zorgde de topper tussen Averbode-Okselaar en Rotselaar voor een wijziging bovenaan het klassement. Averbode-Okselaar won de topper redelijk gevleid na een doelpunt van Benji Commers en sprong zo over Rotselaar naar de leiding met bovendien ook nog een match te goed.

In derde provinciale was het dan weer KDN United dat over Tildonk sprong en in vierde provinciale C sloop Weerde dankzij de derbyzege tegen leider Hofstade tot op twee punten met ook nog een match extra op het programma. Benny De Backer was tien minuten voor tijd goed voor het beslissende doelpunt.

Om maar te zeggen: spanning genoeg in de Vlaams-Brabantse reeksen. Dat belooft voor 2023!

3. Snel, sneller, Jef Raymaekers

Snel, sneller, Jef Raymaekers. Toen SK Deurne in vierde provinciale E op het veld van Aarschot B een kwartier voor tijd met 0-7 leidde, vond Jef Raymakers zijn moment gekomen. Op amper drie minuten tijd scoorde hij zomaar eventjes drie keer. Hij zorgde zo niet alleen voor de ruime 0-10 eindstand, maar waarschijnlijk ook voor een van de snelste hattricks aller tijden.

4. Tielt-Winge en Bekkevoort zijn fans van uitstelgedrag

De spelers van Tielt-Winge en Bekkevoort toonden zaterdagavond veel begrip voor de laatkomers. Beide ploeg hadden duidelijk last van uitstelgedrag en besloten pas exact in de laatste minuut van elke helft te scoren. Zo maakte Xander Olemans de openingstreffer voor Tielt-Winge in de 45ste minuut, terwijl aan de overzijde Nihat Gökbak wachtte tot de negentigste minuut om de bordjes opnieuw in evenwicht te hangen en het op een 1-1-gelijkspel te houden.

5. Vossem B - Eur. 90 Kraainem B stilgelegd

In de wedstrijd van Vossem B tegen Kraainem B vertolkte thuisspeler Hendrik Klumb een hoofdrol. De 26-jarige Vossem-speler scoorde voor zijn team voor de rust, maar in de tweede helft kreeg hij zonder het zelf te beseffen na een overtreding eerst geel en daarna rood onder de neus geduwd door scheidsrechter David Broos. Tot verwondering van beide teams staakte die twee minuten later zelfs de match.

Enzo Roosen scoorde vijf keer tegen Pirate Leuven en mag zich nog minstens tot de volgende speeldag de beste schutter van Vlaams-Brabant noemen.  ©  Vel

6. De beste schutter van Vlaams-Brabant: vijfklapper voor Enzo Roosen

Het blijft razend spannend bovenaan de Vlaams-Brabantse topschuttersstand. Enzo Roosen van Veltem B maakte in één klap zijn achterstand op Ibrahim Bounekoub van Foot Fun Family Brussels helemaal goed. Dankzij zijn vijf treffers tegen Pirate Leuven neemt Roosen zelfs alleen de leiding. Al is hij daar naar eigen zelf niet echt mee bezig. “Ik weet dat die topschuttersstand in de media wordt opgepikt en weet dat een speler van FFF Brussels ook erg vaak scoort, maar voor het overige is dat voor mij geen item op zich”, zegt Roosen. “Ik zou mijn andere teamgenoten overigens tekortdoen mocht ik te overdreven genieten van die aandacht en alleen met die pluimen gaan lopen. Daarom hoop ik ook dat ik zeker dit seizoen nog met het B-team kan afwerken.”

30 goals: Enzo Roosen (HO Veltem B, 4de provinciale D)

29 goals: Ibrahim Bounekoub (FFF Brussels, 4de provinciale D)

22 goals: Nicolas Lentini (Vissenaken, 3de provinciale D)

20 goals: Toon Matthys (Langdorp, 4de provinciale E) en Tuur Minner (Liedekerke B, 4de provinciale B), Alexander Bonomi (Neerwinden, 4de provinciale F)

19 goals: Ilias El Attabi (Tremelo, 3de provinciale C)

18 goals: Jordi De Cat (Keerbergen, 4de provinciale C)

17 goals: Rob Mertens en Simon Smeets (Tielt-Winge, 3de provinciale D)

16 goals: Steve Klompkes (Vissenaken, 3de provinciale D)

7. Laatste keer Haachtse derby voor fusie

Op de laatste speeldag van dit kalenderjaar staan er nog enkele interessante confrontaties op het programma. Zo is het bijvoorbeeld in eerste provinciale uitkijken wie als leider mag aanschuiven aan de kalkoen. Bierbeek speelt een gevaarlijke derby op Herent, Fenixx moet naar het al even geplaagde Elewijt. In 3C wacht nog een leuke derby. Haacht Statie en Tildonk smelten na dit seizoen samen tot één fusieclub, maar eerst spelen ze zondag nog een allerlaatste keer tegen elkaar. Wie pakt na enorm veel confrontaties in competitie, Beker van Brabant en Beker van Groot-Haacht een laatste keer de zege?

Tot slot gaan in 4A Groot-Dilbeek B en Vlezenbeek op de laatste speeldag van 2022 onderling uitmaken wie als leider de winterstop induikt. Nog dit: door de WK-finale in Qatar werden alle matchen van zondag met een uurtje vervroegd naar 13.30 uur.

Een foutje, een opmerking of vooral iets gezien wat een leuk item kan zijn in de volgende aflevering ? Stuur een mailtje naar sportbrabant@nieuwsblad.be

Aangeboden door onze partners