Elon Musk valt viroloog Anthony Fauci aan

©  AFP

Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, gebruikt dat medium om aanvallen op bekende personen te lanceren. Eén van zijn nieuwe doelwitten is Anthony Fauci, de immunoloog die de Amerikaanse regering adviseerde tijdens de coronacrisis.

dvvBron: New York Times, RTLNieuws

“Mijn voornaamwoorden zijn vervolgen en Fauci”, schreef Musk. Volgens de New York Times zijn dat woorden die misschien aanslaan bij het rechtse gedeelte van de Amerikaanse bevolking.

Zo kreeg Musk lof van Marjorie Taylor Greene van “Far right”, maar op hetzelfde moment kritiek van de Democratische Amy Klobuchar. Twittergebruikers meldden dat de voorspelling van Musk over de pandemie een eind verwijderd lagen van de realiteit. Hij toonde zich altijd een tegenstander van lockdowns, zeker toen die een impact bleken hebben op de tewerkstellingsgraad binnen zijn Teslafabrieken.

Marc Van Ranst

Viroloog Marc Van Ranst zegt dat hij na het verschijnen van de tweet van Musk “onmiddellijk het effect merkte in berichten, mails en reacties” die hij binnenkreeg. En dat terwijl de dreigementen - bij afwezigheid van corona - de laatste tijd juist iets minder werden. “Maar ze hebben nu een tweede adem gevonden om wetenschappers te bedreigen. Daar heeft Elon Musk met zijn megafoon op zijn eigen platform voor gezorgd. Dat hoort niet”, zei Van Ranst tegen het Nederlandse RTLNieuws.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En op Twitter schrijft Van Ranst: “Tweets zoals die van Elon Musk zijn zuurstof voor de idioten die nu al jarenlang wetenschappers belagen. Musk brengt wetenschap en wetenschappers in gevaar.”

Wat met bedrijven?

Fauci was niet de enige die onder vuur werd genomen. Musk haalde ook uit naar Yoel Roth, voor de overname een van de leidende figuren binnen Twitter. Zo tweette hij een fragment uit de doctoraatsthesis van Roth om te doen uitschijnen dat die er voorstander van is dat minderjarigen toegang hebben tot online porno.

LEES OOK. Elon Musk getrakteerd op boegeroep wanneer komiek hem uitnodigt op podium: “Ik denk dat er mensen in het publiek zitten die je hebt ontslagen”

Bedrijven die tijdens de heisa rond de overname hun bijdrage aan Twitter “on hold” hadden gezet, lijken alleszins niet geneigd Musk nu te gaan steunen. Zo weigerde Apple al te reageren. Insiders menen dat het deel uitmaakt van een tactiek om inkomsten te genereren uit andere bronnen dan advertenties.

bekijk ook

Elon Musk getrakteerd op boegeroep nadat bekende komiek hem uitnodigde op podium: “Ik denk dat er in het publiek mensen zitten die je hebt ontslagen”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt