“Ook tegenoffensief”: VS en bondgenoten bestuderen “alle opties” tegen Noord-Korea

De Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan bestuderen alle opties – ook een “tegenoffensief” – tegen het regime in Pyongyang, nu Noord-Korea de voorbije weken een recordaantal raketlanceringen uitvoerde. Dat zeggen de Amerikaanse, Zuid-Koreaanse en Japanse gezanten dinsdag in een gezamenlijke verklaring.

jvhBron: BELGA

De landen hekelen de groeiende dreiging voor de regio die uitgaat van Noord-Korea. Het land voerde ook tests uit met een intercontinentale ballistische raket. “We onderzoeken alle opties, ook de mogelijkheden voor een tegenoffensief”, zei de Japanse gezant Funakoshi Takehiro.

Eerder deze maand legden de drie landen Noord-Koreaanse verantwoordelijken nieuwe sancties op, vanwege hun steun voor de ontwikkeling van massavernietigingswapens en ballistische raketten. Ze gaan ook hun sancties harmoniseren, en versterken hun militaire samenwerking. “De nieuwe provocaties uit Noord-Korea zullen hen op een duidelijk en verenigd antwoord van de internationale gemeenschap te staan komen”, aldus de Zuid-Koreaanse gezant Kim Gunn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten