School in Melle krijgt nieuwe boom, nadat de oude werd gestolen: “Een mooi kerstverhaal”

Enkele leerlingen poseren bij de nieuwe boom. ©  IF

Gent / Melle -

Aan het Sint-Franciscusinstituut in Melle is afgelopen weekend een kerstboom gestolen die aan de ingang van de school stond. Van zowel de daders als de boom is nog steeds geen spoor. Maar zoals de beste kerstverhalen heeft deze historie een mooi einde...

Max Dedulle

De plastic kerstboom stond aan de voordeur van de school en was versierd met lampjes, slingers en kerstballen. “Blijkbaar vond iemand hem zo mooi, dat hij of zij de boom voor zichzelf wou hebben”, zegt Francis De Witte, pedagogisch directeur. “Afgelopen weekend merkte onze conciërge dat de boom gestolen was. Er bleef nog een spoor van slingers en ballen liggen, maar de boom zelf is spoorloos.”

De diefstal veroorzaakte heel wat reactie op sociale media, waar veel Mellenaars zich afvroegen wie nu zoiets doet. Maar de school kreeg al snel hulp uit onverwachte hoek. “De organisatoren van de Kerstmarkt op het Vogelhoekplein, naast de school, zijn hier een nieuwe, compleet versierde boom komen brengen”, zegt De Witte. “Een prachtig gebaar. Hij prijkt nu trots aan onze ingang.”

Het verhaal van de diefstal krijgt dus nog een mooi einde. “Het is mooi dat buren elkaar zo kunnen helpen. Het zorgt voor verbondenheid en solidariteit, en uiteindelijk is dat waar Kerstmis om draait, toch? En nee, we gaan de nieuwe boom nu niet extra beveiligen. We gaan nog altijd uit van de goedheid van de mensen.”

Aangeboden door onze partners