Voetbal 4de provinciale B VV Aartrijke

VV Aartrijke is eerste ploeg die leider Wingene nederlaag aansmeert, met dank aan goal van Aaron Verschaeve: “Met deze kern onze plaats in derde provinciale heroveren”

Na een hobbelige start kreeg trainer Nicolas Van Haverbeke zijn ploeg helemaal onder stoom. © Rudy Declerck

Degradant VV Aartrijke slaagde erin om het onaantastbare VC Wingene op eigen veld zijn eerste competitienederlaag in de maag te splitsen. 0-1 werd het, na de enige treffer van Aaron Verschaeve op het halfuur. De bezoekers eindigden met tien na de tweede gele kaart voor Jarno Vandebuerie in de slotminuut, maar dat kon de pret niet bederven. Dankzij die overwinning sluipt Aartrijke op kousenvoeten de subtop binnen.

Benny Lingier

Aanvoerder Demmy Verschaeve, broer van Aaron, koesterde een paar weken geleden al hoge verwachtingen voor dit duel. Hij wou aan den lijve ondervinden hoe sterk dat onklopbare Wingene nu eigenlijk écht was. “Ja hoor, ik ben al volledig bekomen van de emotie”, lachte een frisse Aaron zondagmorgen. “Het werd geen lange nacht, alles bleef rustig. Buiten mijn goal in de eerste helft voetbalden we geen uitgesproken kansen bij mekaar. Wingene trof de paal, maar op de counter stond het even later 0-1. Bij 1-0 zouden we voor hete vuren en een aartsmoeilijke opdracht gestaan hebben, maar het geluk stond aan onze kant. Na de rust voelde je de onrust bij Wingene opborrelen. De nervositeit nam de bovenhand op hun spel omdat de gelijkmaker uitbleef. Op het einde voetbalden ze met vier voorin, van wie twee boomlange diepe spitsen, maar toch hielden we stand. Wij zijn het eerste team dat Wingene op de testbank legde en van zijn voetstuk stootte. Zij waren er zwaar het hart van in, de deuren kregen fikse klappen. De enige smet op onze prestatie was de tweede gele kaart in de laatste minuut voor Jarno Vandebuerie, een jonge kerel uit de jeugdlichting van KM Torhout, maar niemand lag daar wakker van.”

Ambitie

“Er zit weer schwung in onze rangschikking”, vervolgde Aron Verschaeve. “Ik stop het niet onder stoelen of banken, maar met deze kern moet Aartrijke zijn plaats in derde provinciale heroveren. Zaterdag ontvangen we Beernem B. In principe zou dat een formaliteit moeten worden, maar laat dit net de gevaarlijkste ontmoetingen zijn. Het zou zonde zijn om de drie zwaarbevochten punten tegen de leider te grabbel te gooien tegen de voorlaatste.”

Vier jaar geleden trok Aaron Verschaeve van Aartrijke richting Koekelare, maar hij keerde afgelopen zomer terug naar de heimat. “Onze nieuwe trainer Nicolas Van Haverbeke kende ik niet. In het begin was het wat wennen, want een nieuwe coach impliceert een andere aanpak. Ik hoop dat ik een vaste waarde geworden ben. Enkele dagen geleden zaten enkele spelers voor de eerste keer rond de tafel in functie van volgend seizoen. Zolang er ambitie is in de ploeg, ga ik door. Ik ben pas 27 jaar.”

Aangeboden door onze partners