Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Olivier Vermander hoopt dat SV Oostkamp wint tegen ploeg waar hij zijn jeugdopleiding genoot: “Mogelijke leidersplaats geeft derby in Torhout nog extra dimensie”

Olivier Vermander revalideert nog steeds van een zware knieblessure. © Bart Vandenbroucke

Oostkamp -

Derde keer, goede keer. Iedereen hoopt dat de derby tussen KM Torhout en SV Oostkamp, die door de mist al twee keer de mist inging, woensdagavond eindelijk kan doorgaan. Voor Olivier Vermander is dit een speciale wedstrijd.

Philippe Decruynaere

De spelers en supporters van SV Oostkamp maken woensdag voor de derde keer in een goeie maand de korte verplaatsing naar Torhout. Als de mist dit keer geen spelbreker is, kan de derby eindelijk betwist worden. Iemand die zeker ook van de partij zal zijn, is Olivier Vermander, de Oostkampse aanvaller die volop revalideert van een zware knieblessure.

“Ik heb mijn hele jeugdopleiding genoten bij KM Torhout en het is altijd leuk om mensen terug te zien met wie je vroeger een nauwe band had. Veel spelers uit de huidige selectie ken ik niet, maar het blijft een match met een aparte beleving. Ik weet niet hoe het komt, maar het is altijd een geladen derby. Door de overwinning van vorig weekend in Aalst kunnen we mits een driepunter in Torhout mee aan de leiding komen. Dat geeft deze partij nog een extra dimensie. Niemand verwachtte voor aanvang van het seizoen dat Oostkamp als promovendus bovenaan zou meedraaien. Ikzelf eigenlijk ook niet, maar ik weet al langer dat we een groep hebben waarin heel wat talent schuilt. We vormen ook een bende vrienden die ontzettend goed aan elkaar hangt. Dat heb ik al aan den lijve ondervonden tijdens mijn revalidatie.”

Olivier Vermander vindt het ontzettend jammer dat hij woensdag niet op het veld zal staan, maar hij blijft positief en werkt keihard aan zijn revalidatie. “Ik ben intussen al ruim drie maanden geleden geopereerd en volgens de dokters zit ik voor op mijn herstelschema. Drie tot vijf keer per week zit ik ruim anderhalf uur bij mijn kinesist. Spierversterkende oefeningen, fietsen en loopladders staan dan op het menu. Het is hard labeur, maar ik ben ontzettend gemotiveerd. Als alles meevalt, kan ik na de kerstperiode terug individueel trainen met de fysical coach van de club. Eind februari hoop ik terug aan te sluiten bij de groep. Het is belangrijk om niet te forceren en geen stappen over te slaan in de revalidatie. Ik zal hier hoe dan ook sterker uitkomen. Mentaal heb ik nog geen donkere periode gekend. Ik voel me gesteund door heel wat mensen van de club. Ik probeer op zoveel mogelijk wedstrijden aanwezig te zijn en ben nog steeds heel nauw betrokken bij de ploeg. Na een overwinning word ik altijd aangesproken om mee te vieren met de ploegmakkers. Zoiets doet ontzettend veel deugd en geeft me moed om door te zetten.”

Als eerste bijgetekend

Olivier Vermander zal ook volgend seizoen nog op De Valkaart rondlopen. “Ik heb als eerste speler bijgetekend. Ik waardeer deze geste van het bestuur enorm. Ik lig een volledig seizoen in de lappenmand, maar de voorzitter twijfelde geen ogenblik om me een nieuw contract aan te bieden. Ik hoop misschien eind mei nog een wedstrijd mee te pikken, maar ik focus op volgend seizoen. Ik zal er alles aan doen om volledig fit aan de voorbereiding te beginnen”, besluit de flankaanvaller.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten