Plagiaatzaak rond ‘Shake it off’ van Taylor Swift van de baan

© REUTERS

Er komt dan toch geen plagiaatzaak tegen Taylor Swift. De twee songwriters die de Amerikaanse popster hadden beschuldigd voor haar hit ‘Shake it off’, laten de zaak vallen. Wat meteen goed nieuws is voor de heropname van haar plaat ‘1989’.

(eadp)Bron: Reuters

Na vijf jaar komt er een einde aan de aanslepende plagiaatzaak die boven het hoofd van Taylor Swift hing. Songwriters Sean Hall en Nathan Butler beschuldigden haar ervan dat ze zich voor Shake it off heeft gebaseerd p het nummer Playas gon’ play uit 2001 van 3LW. Ze hebben maandag hun klacht definitief laten vallen, meldt Reuters. De zaak stond op 17 januari volgend jaar op de agenda. Of er een schikking werd getroffen tussen de partijen, is niet bekend.

Het duo struikelde over de lyrics Cause the players gonna play, play, play, play, play and the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate en verwezen daarbij naar de tekst van hun nummer, Playas, they gonna play, and haters, they gonna hate. Swift heeft het plagiaat altijd ontkend, en haar management noemde het “geldklopperij”. Al hangt er wel nog een plagiaatzaak van 1 miljoen dollar boven haar hoofd, voor het extra boekje bij haar plaat Lover. Ook dat ontkent ze stellig.

LEES OOK. Taylor Swift voor 1 miljoen dollar aangeklaagd wegens plagiaat

Shake it off is een gigantische internationale hit, er waren in 2017 al zo’n 9 miljoen exemplaren verkocht. Nu de rechtszaak afgewend is, heeft de popster de baan vrij om haar album 1989, waar het lied opstaat, opnieuw op te nemen, zoals ze ook al deed met onder meer Red en Fearless. 

Aangeboden door onze partners

Lees ook