Voetbal 2de afdeling VV A KRC Gent

Joran Triest loodst Racing Gent naar winst, maar laat nog niet in zijn kaarten kijken: “Maakte er nooit een geheim van dat ik ambitieus ben”

Joran Triest scoorde in Oudenaarde twee keer. “Noem het gerust een perfect weekend voor ons.” ©  Geert De Rycke

Gent -

Op bezoek bij KSV Oudenaarde boekten de Ratjes pas de tweede zege in de laatste tien competitieduels. Een welgekomen driepunter beseft ook aanvaller Joran Triest, die tweemaal raak trof in Oudenaarde. “Na al die draws doet het enorm deugd om nog eens te winnen. De voorbije weken vergaten we onszelf te belonen, maar deze 0-3-overwinning spreekt boekdelen”, aldus Triest.

Stefan Smet

Met elf doelpunten prijkt Joran Triest niet toevallig aan de top van topschuttersstand in tweede afdeling A. De Gentse spits prikte er in Oudenaarde opnieuw twee bij en dat leverde KRC Gent nog eens een uitoverwinning op. “Noem het gerust een perfect weekend voor ons. Na al die draws doet het enorm deugd om nog eens te winnen. De voorbije weken vergaten we onszelf al te vaak te belonen, maar deze 0-3-overwinning spreekt boekdelen.”

Deze overwinning levert de Ratjes nog niet meteen een hogere plaats in de rangschikking op, maar Triest klinkt alvast vol vertrouwen voor het verdere verloop van de competitie. “Het is niet zo eenvoudig om te winnen in Oudenaarde, maar ze kwamen wel sterk verzwakt aan de aftrap. Met 0-3 winnen is nooit makkelijk daar, maar we mogen zeker niet meteen beginnen te zweven. Dat is gelukkig niet de aard van deze groep. We zijn nuchter genoeg en het vertrouwen is intact.”

Geen haast bij contractverlenging

Ondertussen is het duidelijk dat coach Jannes Tant volgend seizoen andere oorden opzoekt. Spits Triest gooit zijn kaarten evenwel nog niet op tafel. “De gesprekken lopen volop. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik nog ambitieus ben. Mocht er een aanbieding komen van een team uit een hogere reeks, dan wil ik gerust luisteren. Vroeger dacht ik vaak hoe sneller hoe beter als het over een contractverlenging gaat, maar nu heb ik echt geen haast. Al ben ik niet te beroerd om te erkennen dat ik het echt naar mijn zin heb bij Racing Gent.”

Vooraleer er duidelijkheid komt over zijn toekomst wil Triest vooral nog resultaten boeken met zijn ploegmakkers. Al is de nakende winterstop voor Triest ook zeker welkom. “Het is dubbel. Die winterstop komt misschien te vroeg, maar als we met een zeven op negen kunnen afsluiten, zou dat ook een mooie motivatie zijn om uitgerust en met een goed gevoel aan de slag te gaan na die korte winterstop.”

Negen punten verschil

Komende zaterdag ontvangt KRC Gent in de Chillax Arena de buren van KVV Zelzate, die de voorbije weken een flinke opmars maakten in het klassement. “Eigenlijk zijn ze ons voorbeeld. Het is bovendien een heel sterk team. Ze beschikken over veel voetballend vermogen, maar hebben ook altijd veel duelkracht. Ze gingen niet toevallig winnen bij Lokeren-Temse.”

“Wij gaan altijd voluit, maar in deze reeks is het echt knokken. Kijk maar naar de stand en dan merk je dat de onderlinge verschillen zeer klein zijn. Wij staan nog altijd maar op negen punten van de eerste plaats. Anderzijds telt Gullegem, dat voorlaatste is, slechts negen punten minder dan wij. Zo blijft het wel enorm boeiend, maar een partij op een drafje winnen zit er niet in. Persoonlijk ben ik best tevreden met mijn doelpuntenproductie, maar ik heb wel een dipje gekend waarbij ik niet tot scoren kwam. Gelukkig loopt het de laatste weken steeds beter.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten