Voetbal  3de Afdeling VV A FC Voorde-Appelterre

Gil Figys mag opnieuw feesten met FC Voorde-Appelterre: “Na periodetitel nu ook herfstkampioen”

“Ik ben tevreden over mijn heenronde en die van de ploeg”, zegt Gil Figys, hier in duel met Oualid Benkaddouri (20) van Hamme. ©  Geert De Rycke

Appelterre -

Na een weliswaar moeizame 2-1-zege tegen SV Rumbeke kroonde Gil Figys (28) zich met FC Voorde-Appelterre tot herfstkampioen. Een bekroning van het geslaagde transferbeleid van de architecten Jens Podevijn, Bart De Durpel en Jean-Pierre Hofman. Zondag start de terugronde met een pittige derby in Lede.

Wim Redant

Leeuwenaar Gil Figys krijgt volgens insiders de Oscar van de heenronde waarin de nummer tien alomtegenwoordig zijn stempel drukte. “Zondag stond ik wel nagelbijtend aan de kant nadat ik op Stekene in de slotfase een onterechte gele kaart had geïncasseerd. Het bleek mijn derde gele karton te zijn waardoor ik mijn eerste wedstrijd miste”, vertelt Gil Figys. “Tegen Rumbeke kenden we een moeilijke namiddag, die me deed denken aan de partij tegen rode lantaarn Eendracht Aalter, al gaven we toen meer kansen weg. Sedert we de periodetitel veroverden, voel je een andere benadering bij de tegenstrevers. De bal wordt nu telkens in ons kamp gelegd. Ik ben tevreden over mijn heenronde en die van de ploeg. Zondag wisten we aan de aftrap dat Overijse daags voordien een misstap had begaan. Dat gaf nog een vleugje extra motivatie om na de eerste periodetitel nu ook de herfsttitel te versieren. Grappig is wel dat de ontknoping zich opnieuw in de slotfase situeerde. Dit keer viel de winnende treffer in de voorlaatste minuut.”

Gil Figys speelde vorig jaar nog bij tweedeklasser Pepingen-Halle en zette in de fleur van zijn carrière een stapje terug. Een gebrek aan ambitie? “Nee hoor, integendeel. Toen ik bij Voorde-Appelterre tekende, gaf de club duidelijk aan dat ze de eerste viool wou spelen en zich met het oog daarop ook zou versterken. Geen loze woorden als je het klassement bekijkt, niet?”, lacht de zelfstandige autoverkoper.

“Pepingen-Halle zit opgescheept met een resem verplaatsingen naar Limburg. Nu tref ik een resem nieuwe ploegen in een mij onbekende reeks, maar de verplaatsingen zijn doorgaans nog half zo ver. Ik speel nu ook samen met mijn twee jaar jongere broer Maxim. We stonden ooit wel al eens samen in de ploeg bij Rebecq, maar toen gebeurde dat eerder sporadisch omdat Maxim als tweede keeper werd beschouwd nadat op de valreep nog een andere keeper werd aangetrokken. In Appelterre geniet Maxim wet het statuut van nummer één en groeide hij uit tot een puntenpakker.”

Leidersplaats verdedigen

Zondag wacht voor de kersverse leider een lastige derby met de trip naar Jong Lede waar met Jelle en Joren De Crick twee gewezen spelers van Voorde-Appelterre als gastheer fungeren. Naast Gil Figys keert ook Mathieu D’Hoore terug uit schorsing, terwijl Jordan Baudewijns in principe is uitgeziekt. “Op de eerste speeldag vloerden we Jong Lede met het kleinste verschil na een bikkelharde wedstrijd. Ik ga ervan uit dat Lede op revanche gebrand ligt. Ik vierde in mijn carrière wel eens een promotie via de eindronde met Rebecq, maar werd nog nooit kampioen. We verdedigen dus met hand en tand onze leidersplaats, al moeten we niet te veel focussen op onze titelrivalen. We moeten gewoon zelf proberen te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten