Voetbal 3de afdeling VV A SV Rumbeke

“De voetbalgoden hebben het niet voor ons”, maar toch is Geert Broeckaert ervan overtuigd dat SV Rumbeke zich zal redden

Geert Broeckaert beseft dat zijn kern een kwaliteitsinjectie kan gebruiken, als Rumbeke volgend seizoen nog in derde afdeling speelt. © Bart Vandenbroucke

SV Rumbeke was op het veld van de nieuwe leider Voorde-Appelterre op een haar verwijderd van een heuse stunt. Na 89 minuten stond het nog 1-1, maar in de slotminuut slikten de blauwhemden nog een owngoal. “De voetbalgoden hebben het niet voor ons”, concludeerde T1 Geert Broeckaert.

Geoffrey Vandenbulcke

Bij Rumbeke wisten ze dat ze op Voorde-Appelterre opnieuw voor een zware opdracht stonden, maar de spelers van Geert Broeckaert verkochten hun vel duur. De bezoekers keken al vroeg tegen een 1-0-achterstand aan, maar ze stelden na de rust gelijk en maakten het de thuisploeg bijzonder moeilijk.

“Als er één ploeg moest winnen, dan wij toch”, voelde Geert Broeckaert zich na de 2-1 nederlaag tekortgedaan. “Mijn jongens pakten uit met een straffe prestatie. En dat op het veld van een titelkandidaat. Ze toonden een knappe reactie na de zware opdoffer tegen Overijse, maar blijkbaar hebben de voetbalgoden het niet voor ons. Met een gelijkspel had ik me nog kunnen verzoenen, maar zelfs dat werd ons niet gegund. Na onze gelijkmaker waren we de betere ploeg en kregen we nog een uitstekende kans om een tweede keer te scoren. In plaats daarvan slikten we in de slotminuut nog een ongelukkig doelpunt. Wellicht het lot van een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen.”

Rumbeke heeft nood aan een overwinning. Of die er zaterdag zit aan te komen in de thuiswedstrijd tegen nummer vier Hamme, zal moeten blijken. “In ieder geval gaan mijn jongens er opnieuw anderhalf uur voor knokken”, voorspelde Geert Broeckaert. “Ik kan mijn spelers geen gebrek aan inzet verwijten. Ze doen er alles aan om het tij te keren. Het verschil tussen eerste provinciale en derde afdeling is echter niet gering. Niet toevallig moeten alle ploegen die via de eindronde of de rangschikking promoveerden, vechten voor het behoud. Als we slagen in ons opzet, dan zal de kern voor volgend seizoen een kwaliteitsinjectie goed kunnen gebruiken.”

Niet op een berg goud

Door de resultaten van de concurrenten werd Rumbeke de grote verliezer van het weekend. “Hoewel mijn jongens de zoveelste opdoffer kregen te verwerken, ben ik trots op hun prestatie op Voorde-Appelterre. We kunnen er verder op bouwen. Onze situatie mag dan niet schitterend zijn, er is helemaal nog geen reden tot paniek. Onderaan zit alles nog heel dicht bij elkaar. Met één zege kan je zomaar enkele plaatsen opschuiven. Of er na de winterstop versterking zit aan te komen? Nieuwe spelers kosten geld. De club zit niet op een berg van goud en moet de tering naar de nering zetten. Ik heb het volste vertrouwen in mijn huidige groep en ben er vast van overtuigd dat we ons zullen handhaven in derde afdeling.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten