“Ze waren vastberaden deze waanzinnige gruwel mee te helpen verdoezelen”: twee jaar cel voor duo dat hielp lichaam campingmoord te verbergen

Tijdens een horroravond in camping Marva in Middelkerke werd Mihael Parrent om het leven gebracht.  ©  RR en IF

Middelkerke -

Kelly D. en Bruno C. zijn in beroep veroordeeld tot elk twee jaar cel met uitstel. Zij hielpen op 7 december 2017 het lichaam van de vermoorde Mihaël Parrent (37) verbergen, maar werden betrapt met het lichaam in de koffer.

Olivier Scheir

Vast staat dat Brusselaars Kelly D. (26) en Bruno C. (46) niet deelnamen aan de moord. Alain Deltrude, Julien Butera en Romuald Verburgh werden door het assisenhof eerder dit jaar veroordeeld tot 27, 27 en 23 jaar cel. Zij hadden het slachtoffer een paar uur voor de aankomst van D. en C. in een caravan op camping Marva III in Middelkerke in elkaar geslagen omdat hij hen bestolen had.

LEES OOK. “Het was precies een horrorscène uit een film”: politie legt op proces campingmoord uit hoe ze lichaam van Mihael (37) vonden

Uit schrik dat hij naar de politie zou stappen, beslisten ze om hem daarna de keel over te snijden. Ze probeerden bovendien ook nog om hem in de caravan ernaast in brand te steken. Romuald Verburgh belde daarna naar zijn goede vriendin Kelly D., die op dat moment in Namen op een kerstmarkt stond samen met haar toenmalige vriend Bruno C. Volgens het openbaar ministerie waren ze “vastberaden om mee te helpen deze waanzinnige gruwel te verdoezelen.”

Studies rechten

Maar de Seat Ibiza van Kelly D. zwalpte die nacht over de Spermalieweg en ter hoogte van de Slijpebrug werd hij opgemerkt door een politiepatrouille. Kelly D. en Bruno C. werden in eerste aanleg voor lijkverberging veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor D. en tot 15 maanden cel met uitstel voor C. Te lichte straffen voor het parket, dat in beroep ging. De openbare aanklager vorderde twee jaar, de maximumstraf op lijkverberging.

Het hof ging mee in die vordering, maar sprak de straffen wel uit met uitstel. Toch zal dat vooral voor Kelly D. een zware dobber zijn. Zij maakte intussen haar studies rechten af, volgde een bijkomende opleiding notariaat en werkt nu op een notariskantoor in het Brusselse. De vraag is of ze daar met een strafblad nog een toekomst heeft.

LEES OOK. Hoe bij een routinecontrole de vreselijke moord op Mihael Parrent op een camping in Middelkerke ontdekt werd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten