Voetbal 1ste provinciale VC Bertem-Leefdaal

Sander Pauwels vindt stilaan zijn draai bij Bertem-Leefdaal: “Die wisselvalligheid moet er nog uit bij ons”

Sander Pauwels: “Conditioneel ben ik intussen helemaal fit, maar aan mijn statistieken moet ik nog werken.”  ©  Vel

Na zijn overstap van VK Linden begint Sander Pauwels stilaan zijn draai te vinden bij VC Bertem-Leefdaal. De aanvallende middenvelder uit Heverlee begon het seizoen met een blessure en zag de hemelsblauwen bij momenten onregelmatig voetballen. Maar na recente negen op twaalf staat de fusieclub intussen toch zesde, met ook nog een wedstrijd tegoed. Zaterdagavond krijgen Pauwels en co. het bezoek van het vijfde geklasseerde Wambeek-Ternat.

Stefan Van de Weyer

De 29-jarige Pauwels begon als vijfjarige te voetballen bij Sporting Grote Heide - Neerpelt. Als vijftienjarige belandde hij in de eerste ploeg bij KFC Hamont 99. In Limburg voetbalde hij vervolgens nog voor Herkol en opnieuw Grote Heide. Vanaf zijn twintigste speelde hij zes jaar voor Sportief Rotselaar en nadien telkens een jaartje bij VC Houtem-Oplinter en VK Linden. “Ik voel me goed in mijn vel hier in Leefdaal”, zegt Pauwels. “Ik begon het seizoen met een blessure en kon pas begin oktober spelen. De voorbije weken raakte ik 100 procent conditioneel in orde, maar mijn statistieken zijn nog niet top, daar moet ik nog aan werken.”

Uitstel als het vriest

Er bestaat wel nog een kans dat de partij van zaterdag wordt uitgesteld. “Bij temperaturen onder nul mag je niet spelen op kunstgras. Laten we hopen dat het niet vriest en we kunnen spelen. Wambeek-Ternat komt na een moeilijke start stilaan aan de oppervlakte. Van vorig seizoen herinner ik me nog de twee competitiematchen met VK Linden tegen hen en de eindrondewedstrijd. Ik vond dat toen de beste ploeg in de reeks. Je bent er nooit echt klaar mee. Wambeek-Ternat blijft knokken tot het einde, dat wordt sowieso een taaie klant. Ik verwacht dat de bezoekers hun spel gaan proberen op te leggen en dat wij zullen moeten reageren om de drie punten thuis te houden”, aldus de twintiger, die in de farmaceutische sector actief is. “Week na week doet bij ons iedereen zijn best. Alleen kan ik die wisselvalligheid die er soms nog is niet verklaren. Vorig weekend wonnen we met 1-2 van een goed voetballend Herent. Wij waren minder, maar af en toe heb je een gelukje nodig.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten