Voetbal  3de Provinciale E Svelta Melsele B

Patrick Waem boert goed met Svelta Melsele B: “Kiezen bewust voor beleid zonder externe versterkingen”

Patrick Waem is een echte clubman bij Svelta Melsele: “Ik ga regelmatig een kijkje nemen bij de U17 en U21 zodat ik weet welk vlees we daar in de kuip hebben.” ©  Erik Westerlinck

Melsele -

Melselenaar Patrick Waem (62) sloot na de brilscore tegen SKV Overmere de heenronde af met 20 op 45. Waem wijdt zich graag aan zijn B-team, dat op een met Overmere en OB Lebbeke gedeelde zesde plaats prijkt.

Wim Redant

Patrick Waem toont zich in zijn nopjes bij een blik op het klassement. “Vorig jaar verzamelden we in de heenronde veertien punten. Nu tellen we twintig punten terwijl met Igor Helincks tegen Overmere alweer een jonkie aan de aftrap stond. We kiezen bewust voor een beleid zonder externe versterkingen. Melsele B is een opleidingsploeg die bestaat uit jeugdspelers van de club. Elk seizoen proberen we voor doorstroming te zorgen. Het behoud afdwingen vormt de grootste prioriteit. Een opleidingsploeg runnen in vierde provinciale heeft weinig zin. Eigenlijk mikken we in feite wel op de linkerkolom. We zitten dus op schema en verdedigen zondag onze positie op Eendracht Zele B. Die ploeg staat pas dertiende, maar telt slechts vijf punten minder dan ons. Er staat tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop dus wel nog flink wat op het spel.”

Waem is aan zijn tweede seizoen bezig aan het trainersroer van Melsele B. “Ik was lang jeugdcoach bij Melsele. Noem me gerust een echte clubman. Ik ga regelmatig een kijkje nemen bij de U17 en U21 zodat ik weet welk vlees we daar in de kuip hebben. Het ligt in de bedoeling om na Nieuwjaar enkele spelers van de U17 en U21 te selecteren om hen te laten meetrainen met de B-kern. Zo kunnen ze al eens proeven van het niveau en de aanpak bij de B-kern. Er bestaat ook een goede samenwerking met coach Mathias Smet van de A-ploeg. Soms laten we spelers van Melsele B in onderling overleg meetrainen met de eersteprovincialer.”

Weinig derby’s

Waem verdedigde ooit zelf nog de kleuren van Melsele. “Ik verdedigde de kleuren van Melsele van 1971 tot 1983. Ik sloot mijn spelerscarrière af bij Temse. Ik was nadien even jeugdcoördinator bij Hamme vooraleer ik terugkeerde naar de jeugdwerking van Melsele. Dit seizoen betreur ik wel dat we zo weinig derby’s hebben. Kemzeke, White Boys en Sint-Gillis-Waas vertoeven namelijk in tweede provinciale. Lokeren-Temse B speelt in Temse en lijkt niet op weg naar de titel in vierde provinciale.”

Aangeboden door onze partners