Voetbal  1ste nationale KVK Ninove

Uitblinker Bob Straetman moet zaterdag verstek geven bij KVK Ninove: “Duimen op de bus naar Italië”

Bob Straetman (rechts) blijkt dit seizoen een onmisbare schakel voor KVK Ninove. Hij had een voet in vijftig procent van de Ninoofse treffers dit seizoen. ©  Gregory Van Gansen

Ninove -

Bob Straetman (24) sleepte zaterdag met zijn treffer nog een punt uit de brand op Hoogstraten. Voor de thuispartij tegen KSK Heist is de Dendermondse spits evenwel niet inzetbaar wegens een verplichte schoolstage. Een streep door de rekening van voetbalminnend Ninove, dat dringend nood heeft aan een zege.

Wim Redant

Bob Straetman tekende voor aanvang van het seizoen een contract van drie jaar op de “Kloppers. Een goede zet van voorzitter Patrick De Doncker, die van goede transfers realiseren zijn handelsmerk maakte. Straetman strooit met assists en zorgt ook zelf voor goals, in die mate dat hij een aandeel heeft in vijftig procent van de Ninoofse goals. In die zin is het bijzonder slecht nieuws dat de student Lichamelijke Opvoeding verstek geeft voor de partij tegen Heist.

“Zaterdagnamiddag trek ik in het kader van een verplichte schoolstage met de bus naar Italië”, geeft Straetman mee. “De club was hiervan al maandenlang op de hoogte. Uiteraard is dat jammer, want voor mij persoonlijk loopt het dit seizoen best wel lekker. Op Hoogstraten opende ik al snel de score met een pareltje, de mooiste goal die ik maakte in Ninoofse loondienst. Het is dan ook ontzettend jammer dat die treffer de volle buit niet opleverde. De boosdoener was deze keer de scheidsrechter, die Hoogstraten een strafschop cadeau deed. Het is ook wel jammer dat we zelf een strafschop misten. Ik wil geen steen werpen naar Olivier Romero, die voorheen een resem strafschoppen wel feilloos verzilverde.”

Wennen aan nieuwe situatie

Na een degelijke seizoenstart raakte Ninove het goede ritme kwijt met de thuisnederlaag tegen Mandel United als dieptepunt, waardoor de promovendus bang moet achterom kijken. “We tellen nog vijf ploegen achter ons, maar met vele ploegen op een zakdoek riskeren we elke speeldag een duik te maken. We beschikken nochtans over een ploeg met voldoende kwaliteiten om een rustig seizoen te draaien. Het zat ons de jongste weken ook geen greintje mee. Zo slikken we zowel op Hoogstraten als Olympic Charleroi een onterechte strafschop. Zaterdag kan ik enkel duimen van op de bus. Heist is al zeven speeldagen ongeslagen. Een makkelijke opgave wordt het dus niet. Toch moeten we punten rapen ter compensatie van de onvoorziene nederlaag tegen Mandel United. We kregen van de kalendermaker vier kleppers op rij, wat resulteerde in een nul op twaalf. Daar brak de mentale veer. We hebben nood aan een positieve mindset. Na jaren van successen is het wennen aan een situatie waarin we niet meer voor de prijzen spelen.”

De club zoekt nog versterking nadat het al Hasan Özkan aantrok. “Het wordt zeker op het middenveld puzzelen voor de coach wanneer ook Özkan inzetbaar is. Zelf ben ik zeker niet bang voor concurrentie. Het is de bedoeling om via de aangescherpte concurrentie elkaar naar een hoger niveau te tillen. De profteams zijn evenwel te sterk. Vooral Patro Eisden imponeerde als een geoliede machine die fysiek, kracht, technisch vernuft en tactisch vermogen in elkaar liet vloeien.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten