Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

SV Oostkamp blijft in Torhout steken op gelijkspel en kan leider Aalst niet bijbenen: “Te slordig in de zone van de waarheid”

Arvid Lenihan baalde dat Oostkamp z’n overwicht onvoldoende kon omzetten in kansen. © Bart Vandenbroucke

Oostkamp -

De derby tussen KM Torhout en SV Oostkamp kon woensdagavond bij de derde poging dan toch plaatsvinden. De bezoekers waren de beter voetballende ploeg, maar de wedstrijd eindigde op een billijk 1-1-gelijkspel.

Philippe Decruynaere

“We waren in de zone van de waarheid iets te slordig”, gaf Oostkamp-kapitein Arvid Lenihan eerlijk toe, nadat hij na het laatste fluitsignaal samen met zijn ploegmaats nog een tiental minuten rondjes had gelopen op De Velodroom. “We moeten klaar zijn voor de wedstrijd van zaterdag tegen Brakel en daarom is deze cooling down heel belangrijk. We waren combinerend beter dan Torhout, maar uiteindelijk zijn het de doelpunten die tellen. We kwamen snel op voorsprong nadat Zico Claeys een gemeten voorzet van Louis Declerck mooi binnenkopte, maar we konden die voorsprong jammer genoeg niet lang vasthouden. Daarna domineerden we bijna continu, maar een tweede doelpunt zat er niet meer in. De doelman van Torhout moest enkel in de slotminuut nog een mooie redding uit zijn mouw schudden. Dat bewijst dat we te weinig doelgevaar creëerden in de tweede helft.”

“We moesten achteraan ook heel attent blijven voor hun tegenstoten”, vulde centrale verdediger Thijs Benoot onmiddellijk aan. “De Torhoutse verdedigers trapten de bal vaak lukraak naar voor, in de hoop dat hun snelle spitsen er iets zouden mee aanvangen. Zij hebben de spelers voor dat soort voetbal. Eén keer moest onze doelman beroep doen op al zijn kunnen of we kregen zelfs nog het deksel op de neus.”

Niet met gelijke wapens

“Ondanks het veldoverwicht creëerden we te weinig kansen”, besloot trainer Kurt Delaere. “Het is jammer dat we met een gelijkspel huiswaarts moeten, maar ik ben niettemin heel tevreden over mijn jongens. We halen vier punten uit twee moeilijke verplaatsingen en staan op een mooie tweede plaats. Voor een promovendus zijn dat cijfers die kunnen tellen. Al geef ik eerlijk toe dat ik graag de winterstop was ingegaan als co-leider, maar met nog één match te gaan en twee punten achterstand op leider Aalst, zal dat allicht niet meer lukken. Zaterdag wil ik de eerste helft van de competitie wel graag in schoonheid afsluiten. Dat wordt niet simpel, want Brakel is een degelijke ploeg die onder zijn waarde gerangschikt staat. Ik hoopte die wedstrijd met gelijke wapens te kunnen betwisten, maar vermits hun midweekduel op Jong Cercle alweer uitgesteld werd, zullen mijn spelers zaterdag wellicht iets vermoeider op het veld komen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt