“Er stak zelfs een verlovingsring bij”: poetsvrouw die met duizenden euro aan juwelen aan de haal ging krijgt 100 uur werkstraf

Themabeeld. ©  Shutterstock

Oudenburg/Jabbeke/Bredene/Oostende -

Een 33-jarige vrouw uit Oudenburg heeft voor de Brugse rechtbank 100 uur werkstraf gekregen voor juwelendiefstallen bij mensen waar ze als poetsvrouw aan de slag was.

Arne Franck

Het gerecht kreeg S.D. in de gaten bij een routinecontrole bij een Oudenburgse juwelier. De vrouw had er op een paar maanden tijd liefst dertien keer juwelen verkocht. Ze beweerde telkens dat het om oude sieraden van haar grootmoeder ging. S.D. kreeg in totaal 7.500 euro voor het goudwerk, dat vervolgens versmolten werd.

Verder onderzoek wees uit dat S.D. ook bij een juwelier en goudwisselkantoor in Oostende juwelen had aangeboden. Toen de speurders vernamen dat de vrouw als poetsvrouw actief was legden ze bij haar klanten foto’s voor van de juwelen die zij bij de Oudenburgse juwelier had aangeboden.

Grote emotionele waarde

Drie klanten uit Oostende, Jabbeke en Bredene herkenden sieraden, die tussen mei en december vorig jaar waren verdwenen. “Die juwelen hadden een grote emotionele waarde”, stelde een slachtoffer. “Het ging om juwelen van mijn overleden vader en dementerende moeder. Er stak zelfs een verlovingsring bij.”

S.D. bekende de meeste feiten. Ze ging naar eigen zeggen door een moeilijke periode na het overlijden van haar moeder. Ze had ook financiële problemen. Twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij en kregen respectievelijk 5.500 en 5.000 euro schadevergoeding toegekend.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt