Voetbal 4de Provinciale D  VC Eendracht Houtem B

Dankzij ideale mix van ervaring en jeugd lijkt Eendracht Houtem B mee te dingen voor de prijzen: “Graag reeks hogerop”

Tijl Vanden Weghe vuurt zijn manschappen met succes aan: “We willen graag beter doen dan vorig seizoen toen we op de zevende plaats eindigden.” ©  Gregory Van Gansen

Sint-Lievens-Houtem -

Met een treffer van Matthias Schoenmaekers in de toegevoegde tijd graaide Eendracht Houtem B de volle buit mee op bezoek bij Eendracht Buggenhout B. De Elsegemse coach Tijl Vanden Weghe (39) sloot zo de heenronde af op de vijfde plaats als tweede B-ploeg na drie A-ploegen en TK Meldert B.

Wim Redant

Tijl Vanden Weghe woont in de Oudenaardse deelgemeente Elsegem. Al voor het derde jaar op rij is hij actief in de Houtemse Kloosterstraat, waar hij geduldig timmert aan Houtem B dat als opleidingsploeg fungeert. “We willen graag beter doen dan vorig seizoen toen we op de zevende plaats eindigden”, zegt Vanden Weghe. “We zitten dus perfect op schema met een plek in de top vijf en willen eigenlijk graag ook meestrijden voor de prijzen. We kunnen daarbij teren op een ijzersterke thuisreputatie. We wonnen zes thuiswedstrijden op rij tot we de boot in gingen tegen TK Meldert B. Dat was dan ook best nog een pijnlijke nederlaag, want in de laatste tien minuten gaven we een 3-1-voorsprong nog uit handen om met 3-4 de boot in te gaan. We hebben nog een inhaalwedstrijd, maar die is wel niet voor de poes, want de derby tegen KSK Vlierzele kondigt zich als zwaar aan. We lieten wat versterking aanrukken om de jongeren te omringen en dat loont. Zo creëerden we een ideale mix van ervaring en jeugd”, vertelt de commerciële medewerker van een bank.

Zaterdag sluit Houtem B het kalenderjaar af met een verplaatsing naar Baasrode. “In de heenronde smeerden we Baasrode de voorlopig enige nederlaag aan na een heuse spektakelmatch die op 6-5 eindigde. Baasrode en Vlierzele steken er met kop en schouders bovenuit, maar met Baasrode hebben we wel al een stunt te pakken. De titel is misschien te hoog gegrepen, maar een promotieticket proberen we wel binnen te rijven. Zelf werkte ik voorheen als T2 bij Eine en Elene-Grotenberge vooraleer ik de handschoen opnam als T1 bij Houtem B.”

Evaluatie

De doorstroming naar de A-ploeg wordt jaarlijks bekeken. “Onze doelman Jens De Backer traint mee met de A-kern omdat hij bij Houtem B ook als doublure fungeert. Voorts vormen we twee aparte kernen. Op het einde van het seizoen maken we een kwalitatieve evaluatie. Dan wordt bekeken welke spelers in aanmerking komen voor de sprong naar tweede provinciale. Als opleidingsploeg is het overhevelen en afleveren van jong talent aan de A-ploeg het doel, al willen we als ploeg ook graag een reeks hogerop.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten