Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

Jelle De Schryver haalt een goed niveau met KSC Dikkelvenne, maar laat punten liggen: “Schouder aan schouder knokken om hogerop te geraken”

Jelle De Schryver lastte dinsdag met de hele spelerskern een teamactiviteit in: “Dat iedereen er was, is niet onbelangrijk.”  ©  Geert De Rycke

Gavere -

KSC Dikkelvenne maakt zaterdag de korte verplaatsing naar Zulte, waar het Jong Essevee treft. Volgende week vrijdag sluit de ploeg van voorzitter Geert Gevaert deze jaargang af met een zespuntenduel tegen KVK Westhoek. Wil Dikkelvenne met een gerust gemoed aan de feestdis aanschuiven, dan is puntenwinst meer dan noodzakelijk.

Freddy De Geest

Na drie op twaalf is de ploeg van coach Lieven Gevaert weggezakt tot plaats veertien, drie plaatsen boven FC Gullegem, dat drie punten minder telt en echt in het degradatiemoeras is terechtgekomen. Na de voorlaatste wedstrijd van de heenronde, met tal van interessante zespuntenduels, kan het klassement er helemaal anders uitzien. Dinsdag laste men bij Dikkelvenne een teamactiviteit in. “We zijn ribbetjes gaan eten in de Amadeus (ook RFC Wetteren was er, red.) en zijn daarna naar de Gentse Kerstmarkt geweest”, zegt Jelle De Schryver. “We zijn al heel lang bezig en dus moet het kunnen om de teugels even te vieren. Dat iedereen er was, is niet onbelangrijk. Dit is een hechte groep. Schouder aan schouder willen we knokken om wat hogerop te klimmen in het klassement.”

Dikkelvenne krijgt de laatste weken niets dan lof over zijn manier van spelen, maar daar koopt het niets mee. “Moesten we echt slecht spelen, dan zou ik me zorgen maken, maar dat is niet het geval. Op Sparta Petegem verdienden we te winnen, maar we slikten in de toegevoegde tijd een doelpunt en bleven met lege handen achter. Tegen Racing Harelbeke was het opnieuw van dat. We mikten op de lat en drie keer werd de bal in extremis nog afgeblokt. De puntendeling was zuur. We verdienden de voorbije weken drie à vier punten meer, maar we hebben ze niet. Uit ervaring weet ik dat een reeks vol pech nooit blijft duren. We moeten positief blijven denken en ons optrekken aan het gegeven dat we goed voetbal brengen.”

Juiste balans

Dennis Van Vaerenbergh moet David Cardon doen vergeten, maar dat is niet de simpelste. opdracht. “Dennis doet zijn ding en scoort ook, maar vergelijken kan je niet. Aan goede wil ontbreekt het niet. Dat Jong Essevee zo hoog geklasseerd staat, toont aan dat ze over veel potentieel beschikken. Het is een jonge en technisch onderlegde ploeg. Op papier moet deze ploeg ons liggen. Na wat zoeken hebben we de juiste balans gevonden. In deze reeks zijn veel ploegen aan elkaar gewaagd. Het kan snel keren. Stel dat we vier op zes pakken, dan zullen we een mooi eindejaar hebben. In die context is de wedstrijd tegen KVK Westhoek er een met een dubbele bodem. Win je die match dan verwerf je een bonus. Ga je de boot in, maar dat duwen we ver voor ons uit, dan hou je er een kater aan over en dat kunnen we missen als kiespijn. Het feit dat we weinig punten pakken, mag niet betekenen dat er twijfel in de rangen sluipt. De kentering blijft niet uit”, zegt de rustige, maar zelfzekere werkmier op het Dikkelvense middenveld.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten