Voetbal 4de provinciale A KV Koksijde Oostduinkerke

KVKO-topschutter Maxime Vander Biest wil met de club van zijn hart kampioen worden: “Wij durven uitkomen voor onze ambities”

Maxime Vander Biest zit al aan 22 doelpunten en is dus goed op weg om zijn record van vorig seizoen (28) te verpulveren. © Bart Vandenbroucke

Koksijde -

KV Koksijde Oostduinkerke wordt al het hele seizoen als titelfavoriet naar voren geschoven in vierde provinciale A en bevestigde die status nog eens door Gistel met liefst 1-9 te blikken. Zondag wacht de topper thuis tegen Handzame, dat ook 28 punten telt.

Amaury Verdruye

Maxime Vander Biest scoorde dit seizoen al 22 keer voor KVKO en volgt daarmee op vier goals van Mathias Cottenier (FCE Kuurne, 4D), de West-Vlaamse topschutter tot nu toe. “Ja, ik volg het wel en natuurlijk is het super plezant dat de ballen er zo vlot invliegen”, vertelt het Koksijdse jeugdproduct. “Het moet mogelijk zijn om mijn record van vorig seizoen (28 doelpunten, red) te verpulveren. Al vind ik het even leuk om anderen te laten scoren, hoor.”

Aan doelpunten dus geen gebrek bij de fusieploeg, die met 61 gemaakte goals op eenzame hoogte staat in 4A. Qua puntenaantal verloopt het veel spannender in de kustreeks en kan het klassement nog alle kanten uit. Met KVKO, Handzame, Adinkerke én Kortemark zijn er ondertussen vier leiders, maar ook nummer acht Zarren telt slechts vijf punten minder.

“Het is ongelofelijk spannend”, vindt ook Vander Biest. “Wij hebben nooit onder stoelen of banken gestoken dat wij kampioen willen worden. De supporters willen dat, de spelers, de trainers en ook de club. Natuurlijk gaat dat niet vanzelf. De andere ploegen schuiven ons graag naar voren als favoriet en gebruiken dat argument dan om zich in te graven. Wij hadden vorig seizoen al een heel straffe ploeg en nu zijn we alleen maar versterkt. We proberen thuis steeds mooi voetbal te brengen, maar we merken dat dit op verplaatsing soms moeizamer loopt. Het feit dat we ook bij een 6-0-stand blijven gaan en blijven scoren, toont alleen maar onze wilskracht en ons voetbalplezier.”

Zondag wacht de topper tegen co-leider Handzame, maar Vander Biest kent duidelijk geen stress. “Tegen wie we spelen, maakt mij niet zoveel uit”, vertelt de 24-jarige spits, die nog nooit voor een andere ploeg dan Oostduinkerke of Koksijde speelde en ook de U11 van KVKO traint. “Is het nu tegen de laatste of tegen de co-leider, het is interesseert mij eigenlijk niet zoveel. Ik speel gewoon supergraag voetbal en wil mij amuseren. Mijn doel is om deze ploeg naar een hoger niveau te brengen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt