Kevin Spacey moet voor Britse rechtbank verschijnen wegens nieuwe aanklachten van seksueel misbruik

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey verschijnt vrijdag omstreeks 14 uur lokale tijd (15 uur in België) voor een Londense rechter. Hij moet zich daar verantwoorden voor nieuwe aantijgingen van seksueel misbruik tussen 2001 en 2004.

jvhBron: BELGA

De 63-jarige acteur wordt beschuldigd van het dwingen van een man tot “niet-consensuele seks”. In totaal staat Spacey terecht voor zeven aanklachten.

In de nasleep van de #MeToo-beweging in 2017 kwamen verschillende slachtoffers naar voren die de acteur beschuldigden van seksueel misbruik. Momenteel wordt hij in het Verenigd Koninkrijk vervolgd voor nog eens vier aanrandingen bij drie verschillende mannen. Die feiten deden zich voor tussen 2005 en 2013, toen Spacey directeur was van een Londens theater. In juli pleitte hij daarvoor onschuldig. Afgelopen oktober werd Spacey niet schuldig bevonden aan seksueel misbruik door een burgerlijke rechtbank in New York.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten