Amerikaans-Belgische sneakerwinkel Drip Drop opent in Kammenstraat: “Sneakers zijn als alcohol en tabak: ze zullen nooit verdwijnen”

Marshall met een zeldzame sneaker. © Jan Van der Perre

Antwerpen -

In de Kammenstraat opende sneakerwinkel Drip Drop de deuren van zijn hypermoderne eerste filiaal in de Koekenstad. Met een felblauwe muur, futuristische lichten en tientallen zeer exclusieve sneakers achter glas willen de Belgisch-Amerikaanse oprichters sneakerfans verleiden om schoenen te kopen en te verkopen. “Wij kopen schoenen over van andere liefhebbers en verkopen ze door voor een democratische prijs.”

“Sebastian en ik zijn beiden afkomstig uit de Verenigde Staten, maar wonen ondertussen al jaren in België. We studeerden samen in Brussel. Op een dag waren we bij me thuis aan het chillen. Hij keek zijn ogen uit op m’n uitgebreide sneakercollectie en vroeg me waarom ik sommige paren dubbel had. Rock one, stock one, repliceerde ik. Een grappig moment dat de start van onze business inluidde”, vertelt Marshall Kontos. 

Drip Drops in de Kammenstraat. © Jan Van der Perre

De 26-jarige sneakerfanaat uit Chicago droomde aanvankelijk van een carrière als diplomaat. Maar toen hij samen met gelijkgezinden Sebastian en Belgische kennis Sebryn sneakers begon aan te schaffen en door te verkopen, draaide die passie stilaan uit in een volwaardig beroep. Drip Drops was geboren.

“We geloofden in ons opzet. Sneakers zijn zoals tabak en alcohol: er zal altijd een markt voor zijn. Iedereen heeft toch schoenen nodig, right?”, lacht Marshall. We startten onze activiteiten op een online platform, en twee jaar later zitten we met fysieke winkels in Brussel en Antwerpen. Het is onwezenlijk, maar voelt verdomd goed.”

Democratische prijzen

Het trio blijft wel inzetten op het online aspect. “Daarmee onderscheiden we ons van andere resellers, die vaak focussen op fysieke verkoop. Op onze website vinden mensen niet alleen de prijs en maat, maar ook de winkel waar de schoenen beschikbaar zijn. Bovendien behoren we ook tot de goedkopere categorie verkopers, omdat we onze schoenen direct overkopen van andere sneakerheads en zo onze prijs een beetje kunnen drukken.”

Het schoenenrek met tientallen bijzondere sneakers. © Jan Van der Perre

“Dat impliceert dat we sneakers in perfecte staat overkopen van particulieren en ze daarna aan een democratische prijs doorverkopen. We hebben exemplaren die voor 150 euro de deur uitgaan, maar net zo goed schoenen die we voor ruim 1.500 euro van de hand doen. We bezitten nog duurdere exlusives, maar die moeten mensen maar eens in de winkel komen checken”, knipoogt Marshall.

De befaamde Air Jordans. © Jan Van der Perre

Na twee weken beginnen echte liefhebbers hun weg stilaan te vinden naar Drip Drops. “Doorheen de week is het nog relatief rustig, maar tijdens het weekend krijgen we veel volk over de vloer. Het heeft allemaal wat tijd nodig, dat beseffen we. Maar we hebben een goed team, en dat is het allerbelangrijkste. De schoenen verkopen zichzelf wel, daar twijfelt niemand aan.”

Aangeboden door onze partners