IN BEELD. Vuur, vliegende boeken en ‘crowd control’: Dimitri Vegas & Like Mike zwaaien Sportpaleis uit in Tomorrowland-stijl

Na tien jaar zetten Dimitri Vegas & Like Mike een punt achter hun jaarlijkse afspraak in het Sportpaleis. ©  Carlo Coppejans

Eruitgaan met een knal. Dat was het plan van Dimitri Vegas & Like Mike voor hun laatste Sportpaleis-shows. Missie geslaagd: op de eerste avond van hun tweedaagse kregen ze een uitzinnig afscheid van 20.000 fans en gaven ze in ruil een indrukwekkend spektakel terug.

14 vlammenwerpers. 16 CO2-kanonnen. 44 draaiende motoren. En een ledmuur van 46 meter. Voor hun laatste twee Sportpaleizen keken de dj-broers op geen euro minder. ’s Lands grootste zaal werd omgetoverd tot een Efteling-achtige bibliotheek, met vliegende boeken, in typische Tomorrowland-stijl. Lees: met echte lusters aan het plafond, veel vuur en showgehalte. Er waren ‘throwbacks’ naar de mooiste momenten van vorige jaren. En nog een laatste keer ging het massaal van links naar rechts, met Crowd control.

(lees verder onder de foto)

Op de tonen van ‘Crowd control’ joeg de broers hun fans massaal van links naar rechts. ©  Carlo Coppejans

Donderdag was er al een feestje voor de commerciële partners. Maar vrijdag en zaterdag zijn het in totaal 40.000 fans die mee een punt zetten achter de Sportpaleis-concerten van Dimi & Mike. Die begonnen ze tien jaar geleden, en het werd een vaste afspraak. Met 23.000 uitverkochte shows en een half miljoen toeschouwers blikken de broers terug op een sterke reeks.

(lees verder onder de foto)

©  Carlo Coppejans

LEES OOK. Dimitri Vegas & Like Mike zeggen na 10 jaar het Sportpaleis vaarwel: “Ik weet nu al dat ik het lastig ga krijgen” (+)

Hierna focussen Dimitri Vegas & Like Mike op andere gebieden, vertelden ze al aan onze krant. Na de show van zaterdag vliegen ze naar India, met nieuwjaar draaien ze eerst in Thailand en dan Dubai. Op het vliegtuig zullen ze vast nog moeten bekomen van het emotionele vaarwel van het Sportpaleis, liet Vegas al doorschemeren. “Ik weet nu al dat ik het lastig zal krijgen. Het is de eerste keer in het Sportpaleis zonder onze vader erbij. (Thakis Thivaios overleed vorig jaar, red.) Maar tegelijk hebben we daar alleen maar fantastische momenten gehad. Het wordt een mooi afscheid.”

Dimitri Vegas wist vooraf al dat het emotioneel zou worden. “Het is de eerste keer in het Sportpaleis zonder onze vader erbij.” ©  Carlo Coppejans

©  Carlo Coppejans

Voor en boven de hoofden: het publiek wist niet waar ze eerst moesten kijken. ©  Carlo Coppejans

©  Carlo Coppejans

©  Carlo Coppejans

Ook ‘mevrouw Vegas’, Anouk Matton, kroop achter de draaitafels. ©  Carlo Coppejans

©  Carlo Coppejans

©  Carlo Coppejans

©  Carlo Coppejans

(dvg)

Aangeboden door onze partners