Alex Barcello schenkt Oostende zege on the buzzer in Aalst

©  VDB

In rebounds, assists en balverliezen maar ook in punten was Okapi Aalst-Filou Oostende een heel evenwichtige wedstrijd. Uiteindelijk reisden de Oostendenaars toch met de volle buit (80-82) naar de kust terug.

Peter Rossel en Wim Redant

Okapi opende de match met 21-19 maar keek aan de rust tegen een achterstand van vijf stuks (37-42) aan. Met een 54-63-voorsprong vatte Oostende het laatste kwart aan. Popovioc en Ledegen zetten echter meteen een denderende achtervolging in. Na amper vier minuten leidde Okapi met 69-67. Tyree en Barcello antwoordden met een 0-6 naar 69-73. Op minder dan drie minuten van het einde leek Tyree bij 70-77 de beslissing af te dwingen.

In zijn eigen Forum kan Okapi tegen Oostende steeds iets meer, ook dit weekend. Vijf punten van Walker verhoogden de spanning: van 72-78 kromp het verschil tot één puntje aan 77-78. Maras liet één van zijn twee vrijworpen liggen en Tyree dikte aan tot 78-80. Aan de vrijworplijn herstelde Popovic het evenwicht: 80-80. Maras blokte op een poging van Tyree maar Barcello plukte de aanvallende rebound. Op het eindsignaal scoorde Barcello de korf van de overwinning voor Oostende dat na deze 80-82-zege aan de leiding blijft in de BNXT League.

Zowel vier Oostendenaars als vier Okapi’s eindigden in de dubbele cijfers. Met 12 punten aan 75 % en 10 rebounds realiseerde Bratanovic een double-double. Voor Okapi scoorde Walker 24 punten en haalde Popovic 11 rebounds neer. De Oostendenaars Buysschaert en Gillet haalden wegens vijf fouten het matcheinde niet.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten