“Noord-Korea vuurt weer ballistische raket af”

Archiefbeeld ©  AFP

Noord-Korea heeft zondag twee ballistische raketten afgevuurd in de richting van de Oostzee of Japanse Zee. Dat zegt het Zuid-Koreaanse leger. Enkele dagen eerder had Pyongyang een geslaagde test van een brandstofmotor met hoge stuwkracht aangekondigd, met als doel een nieuw strategisch wapen te ontwikkelen.

jvhBron: BELGA

De raketten werden gedetecteerd om 11.13 uur lokale tijd (3.13 uur Belgische tijd) en 12.05 uur lokale tijd (4.05 Belgische tijd). “Ons leger heeft het toezicht en de waakzaamheid opgevoerd, werkt nauw samen met de Verenigde Staten en blijft volledig paraat”, klinkt het bij het Zuid-Koreaanse leger.

De situatie op het Koreaanse schiereiland is gespannen. Ondanks zware internationale sancties tegen zijn wapenprogramma heeft Pyongyang een arsenaal aan intercontinentale ballistische raketten opgebouwd. Noord-Korea heeft het voorbije jaar een recordaantal wapentests uitgevoerd, waaronder de meest geavanceerde intercontinentale ballistische raketten. VN-resoluties verbieden Noord-Korea nochtans om ballistische raketten te testen. Die kunnen worden uitgerust met een kernkop.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten