Voetbal 1ste provinciale Bertem-Leefdaal - Wambeek-Ternat 0-2

Wambeek-Ternat gaat beter om met winterse omstandigheden dan Bertem-Leefdaal

Vreugde bij Wambeek-Ternat na de penaltygoal van Nick Marchoul. ©  Vel

Leefdaal -

Wambeek-Ternat ging op een ijzige zaterdagavond winnen bij Bertem-Leefdaal, kandidaat voor de top vijf. Op die manier komen de rood-groen-witten veel dichter bij een plaats bij de eerste drie. Bij de Pajotten maakte Nick Marchoul beide doelpunten.

Stefan Van de Weyer

Thuistrainer Birger Quaethoven zag een gemotiveerd Wambeek-Ternat aan het werk in het Veronicacomplex.

“Tijdens de eerste helft was Wambeek-Ternat de dominante ploeg”, zei Quaethoven. “Het kreeg op het half uur een strafschop na een zeer lichte haakfout op rand van de zestien en maakte er 0-1 van. In de tweede helft namen we de wedstrijd in handen en speelden we voortdurend op de helft van de tegenstander. Middenvelder Pauwels kreeg een goede kopkans, maar besloot over. Op de counter maakte Wambeek-Ternat er finaal 0-2 van, een afstandsschot werd in de rebound binnengetrapt. Het was al bij al een verdiende overwinning voor Wambeek-Ternat, dat een completere ploeg heeft op het vlak van maturiteit, techniek, vista en duelkracht. De bezoekers gingen ook beter om met het gladde veld”, reageerde een realistische Quaethoven.

Nick Marchoul matchwinnaar

Nick Marchoul was de matchwinnaar voor Wambeek-Ternat.

“Na wat twijfel over het feit dat de ref al dan niet de wedstrijd zou afgelasten, werd er toch gevoetbald in Bertem”, vertelde de nummer tien van Wambeek-Ternat. “Door de afwezigheid van El Abed en Platteau zag onze voorlinie er wat anders uit dan de voorbije weken. Het was dus wat aftasten in het begin. Het was langs beide kanten niet top in de eerste helft. Het balbezit en de kansjes waren voor ons. Bertem-Leefdaal teerde vooral op de counter. Na 30 minuten floot de scheidsrechter een terechte penalty na een fout op Branco Smits, ik maakte de 0-1. In de tweede helft zette een gretig Bertem-Leefdaal hoog druk om gelijk te maken. Wij kwamen iets moeilijker in ons spel, maar gaven amper kansen weg. Op 5 minuten van het einde maakte ik er 0-2 van. Wedstrijd gespeeld en nu kunnen we met een goed gevoel de winterstop in.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten