Voetbal 2de Afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: Jong Essevee wint, SV Oostkamp glijdt uit en weer draw voor KRC Harelbeke

Charles Noppe, hier met de kopbal, bezorgde KRC Harelbeke een punt tegen Oudenaarde. ©  VDB

Harelbeke/Torhout/Brugge/Waregem -

De laatste speeldag van 2022 werd ook in tweede nationale ondermijnd door Koning Winter. De matchen van Jong Cercle en KM Torhout werden afgelast en waar werd wel gespeeld, lagen de velden er moeilijk bespeelbaar bij. Jong Essevee pakte niettemin de volle buit, terwijl KRC Harelbeke een punt pakte en SV Oostkamp verrassend verloor tegen Olsa Brakel.

Koen Verdruye

Het mag niet zijn voor Jong Cercle. Afgelopen woensdag werd de match tegen Brakel voor de derde keer op rij uitgesteld. Maar ook tegen Sparta Petegem lukte het niet. De refs moesten ter plaatse beslissen en waren van oordeel dat het veld er te hard en te glad bij lag. De spelers van Jong Cercle kregen in de plaats dan maar een fysieke prikkel.

Ook KMTorhout kwam zaterdag niet in actie. De bus reed wel naar Lokeren, maar daar kreeg de delegatie van KM te horen dat men kon terugkeren. “Onbegrijpelijk”, brieste sportief manager Didier Degomme. “Dit had vermeden kunnen worden en ’s morgens moeten gebeuren, maar er waren te veel eters op Lokeren en daarom wilde men zo lang mogelijk de schijn ophouden.” Het werk in 2022 zit er dus op voor KM, niet voor Degomme want hij moet met de besprekingen beginnen.

In Zulte kon Jong Essevee wel spelen en ook winnen tegen Dikkelvenne. Nog geen tijd voor ontspanning, want nu volgt nog de bekermatch tegen AA Gent. Pas dan kan de riem eraf.

Bij SV Oostkamp kan dat meteen, maar gebeurt het met gemengde gevoelens. Woensdag geraakte men in de inhaalmatch tegen KM Torhout niet verder dan 1-1. Zaterdag werd het Oostkampse kunstgrasveld bespeelbaar gevonden, maar de punten waren voor de bezoekers.

Zo ver liet KRC Harelbeke het niet komen. Het veld lag er allesbehalve goed bij, maar het overleefde wel de controle een paar uur voor het begin van de match. Oudenaarde kwam op voorsprong, maar Charles Noppe herstelde het evenwicht. “De winnende treffer zat er zeker in, maar hun keeper voorkwam dit nog”, aldus Noppe, die zijn eerste goal van het seizoen scoorde. “Eindelijk”, lachte Noppe. “Ik heb er lang moeten op wachten en hopelijk volgt de tweede nu snel. Na de winterstop zullen we beter voor de dag moeten komen, maar dat zal zo zijn. De sfeer in de ploeg is namelijk uitstekend en iedereen vecht voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat onze tweede ronde beter wordt.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten