Voetbal 3de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING: Eendracht Wervik en SV Rumbeke zwaaien niet zonder zorgen het jaar uit

SV Rumbeke-trainer Geert Broeckaert (archiefbeeld) zag zijn team met het kleinste verschil verliezen tegen VW Hamme. ©  VDB

MENEN -

Op de laatste speeldag van het jaar bleef Eendracht Wervik steken op een gelijkspel, terwijl SV Rumbeke opnieuw onderuit ging. SC Wielsbeke moest niet in actie komen. Rumbeke en Wervik zullen in het nieuwe jaar uit hun pijp moeten komen, willen ze hun schaapjes op het droge krijgen.

Geoffrey Vandenbulcke

Eendracht Wervik sluit het jaar af met een 1-1-gelijkspel tegen concurrent Elene-Grotenberge. Eendracht kon dit seizoen zijn thuissupporters nog niet op een overwinning trakteren en het hield deze kwalijke traditie in ere tegen de Oost-Vlamingen. Op een hard bevroren veld was goed voetbal moeilijk. Elene-Grotenberge had er aanvankelijk minder last van, dwong balbezit en veldoverwicht af. Pas vanaf het derde kwartier nam Eendracht over. Net voor de rust, na een voorzet van Vandepitte, opende Devacht de score. Na de pauze kon Wervik niet lang profiteren. Op het uur scoorde Elene-Grotenberge de gelijkmaker vanuit een vrije trap. Wervik voerde daarna nog de forcing, maar de verdiende winning goal bleef uit.

SV Rumbeke moest met de kleinste cijfers de duimen leggen voor de nummer drie Hamme. De thuisploeg streed voor wat het waard was, maar andermaal werd het gebrek aan scorend vermogen de blauwhemden van T1 Geert Broeckaert fataal. Na een evenwichtige eerste helft stond het aan de rust nog steeds 0-0. In de tweede helft ging Rumbeke op zoek naar de belangrijke treffer, maar de schaarse kansen werden niet verzilverd. Halfweg de tweede periode opende bezoeker Lokando de score. De thuisploeg drong daarna nog aan en kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar moest andermaal met lege handen afdruipen.

SC Wielsbeke moest op Wolvertem Merchtem niet eens de voetbalschoenen aantrekken. “Het veld was best bespeelbaar maar omdat de ref niet het gepaste schoeisel mee had, werd de wedstrijd naar een latere datum verschoven”, melde T1 Dieter Lauwers.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten