Voetbal 1ste nationale KVK Ninove - KSK Heist: 0-1

Gehavend KVK Ninove ziet doelpunt op de paal stranden en gaat weer onderuit: “Kleinste foutjes worden afgestraft”

Ninove-kapitein Kevin De Wannemaeker moet zich reppen om Matthieu Troonbeeckx te snel af te zijn. ©  Gregory Van Gansen

Een gehavend KVK Ninove onderging het spel, maar hield de gelederen goed gesloten tegen KSK Heist. Luca Polizzi flirtte met een thuistreffer die op de paal strandde, waarna een dominant Heist in het slotkwartier toch het laken naar zich trok.

De Ninoofse coach moest fors sleutelen aan zijn defensie door de schorsing van zowel Stef De Backer als Jelle Geenens en het forfait van Boris Djoum, die in het huwelijk zou treden, maar die heuglijke dag in het water zag vallen door ziekte en een sterfgeval in de familie. Florin Grancea viel dan weer ten prooi aan covid, waardoor Baptist Boulez zijn debuut vierde op de Kloppers. Bob Straetman zat op een schoolbus richting Italië. Boulez kende wat plankenkoorts, maar Ferreira knalde na een slecht ontzetten over. Hannach schoot naast. Heist dreigde ook via twee hoekschoppen van Ferreira, maar Van Attenhoven redde een omhaal van Orye en pareerde ook de poging van Sabhaoui. Een eerste Ninoofse dreiging mondde ei zo na uit op een treffer, maar Luca Polizzi viseerde de paal. Van Attenhoven keerde net voor rust een kopbal van Orye. Na rust mikte Hannach na een lange rush naast. Orye sneed naar binnen, maar mikte rakelings naast. Ook Ferreira schoot naast. Nys schoof een voorzet van Troonbeeckx tegen de touwen en Ninove lag dan uiteindelijk toch tegen de touwen.

Fouten cash betaald

“Misschien toch wel een tikje gebrek aan concentratieverlies”, foetert coach Alan Haydock. “Dat maakt nu net het verschil met tweede afdeling. Dit jaar worden de kleinste foutjes meteen afgestraft. Eventjes was de focus weg en daar word je meteen op afgerekend. De vervangers Kevin De Wannemaeker en Mats De Bauw misten ook wel wat matchritme, al deden ze het net als Luca Polizzi en Boulez best prima. Organisatorisch zat het goed in elkaar.”

Ninove miste creativiteit en creëerde nauwelijks een kans. “Ook Heist bokste nauwelijks kansen in elkaar. In deze reeks is het de kunst om uit de schaarse kansen een goal te puren. Het is jammer dat we na een verdienstelijke prestatie met lege handen achter blijven.”(rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten