Voetbal  2de Afdeling VV

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING. Olsa Brakel en RFC Wetteren verrassen voor winterstop, FC Lebbeke imponeert

Yentl Van De Velde viert zijn treffer met FC Lebbeke in Merksem tegen City Pirates. ©  Gmax

Olsa Brakel zorgde voor de verrassing met een uitoverwinning bij SV Oostkamp. Leider Eendracht Aalst struikelde bij buur RFC Wetteren (3-1) en zit aan een nul op negen.

Coach Tom De Cock zag FC Lebbeke met 0-4 zegevieren in het degradatieduel op City Pirates en springt zo net voor de winterstop van de zeventiende naar de vijftiende plaats. “Ik zag een bevestiging van de opmars waaraan we bezig zijn. Bij balverlies vormen we steeds beter een collectief blok. We bevestigden dat we het goede ritme te pakken hebben, al zitten we nog steeds in vieze papieren. Ik zie evenwel een positieve vibe in de groep.”

Fanno Nijst zorgde met Olsa Brakel voor de verrassing in Oostkamp (0-1). “We kenden een hectische aanloop naar de wedstrijd, want onze beide spitsen Nelis en Dhondt vielen uit, terwijl onze topschutter Van Eesvelde op skistage was met school. We speelden een prima wedstrijd en braken de ongeslagen Oostkampse reeks op eigen veld, die al anderhalf jaar standhield. We kroonden ons tot de terechte winnaar met de 18-jarige Tangala als uitblinker.”

Stefan Leleu kaapte met een fors gehavend KSV Oudenaarde een punt weg bij Harelbeke (1-1). “We domineerden de eerste helft en klommen via Mézine op voorsprong. Net voor rust slikten we de gelijkmaker. Na rust ontwikkelde Harelbeke powerplay. We stonden onder druk, maar gaven nauwelijks iets weg. Cnudde flirtte zelfs met de winnende treffer. Onze doelman hield ons in de ultieme slotfase overeind met een parade.”

KSC Dikkelvenne beet in het zand aan de Gaverbeek tegen Jong Essevee (2-1).

KFC Merelbeke nam de maat van Erpe-Mere United (2-0), waar coach Levi Jacobs bij de gehavende rode lantaarn Haithan Uyttenhove liet debuteren als spits. “Onze doelman Godijn werd slechts een handvol keer onder vuur genomen, maar Verheyden en Binst verschalkten hem met twee schoten. Falzone verdiende rood wegens een duw, maar die bleef onbestraft. Dat had een kantelmoment kunnen betekenen.”(rwd)

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten