Basketbal BNXT League  Okapi Aalst - Filou Oostende: 80-82

Stef Schauvlieger is Aalsterse motor in zinderend Forum: “Met Marchant en Temmerman erbij kloppen we Oostende”

© Gregory Van Gansen

Aalst -

Pas op de buzzer schoot Barcello Oostende voorbij een nochtans gehavend Okapi Aalst, dat zonder Dorian Marchant en Glenn Temmerman slechts zeven spelers tussen de lijnen bracht. Stef Schauvlieger stond 39 minuten tussen de lijnen en drukte zijn stempel met negen punten, zes assists en drie rebounds.

Wim Redant

Glenn Temmerman gaf verstek met een adductorenletsel en Dorian Marchant raakte een paar dagen voor de wedstrijd op de sukkel met een geblokkeerde rug. In het tweede kwart liep Oostende wat weg, maar gedragen door de jonkies Siebe Ledegen en Stef Schauvlieger en een double-double van Ivan Maras bleef Okapi in de buurt. In een zinderende slotfase leek het uitgedunde Okapi op weg naar een onvervalste stunt tot Barcello de Aalsterse droom bij 80-80 op de buzzer aan diggelen sloeg.

Stef Schauvlieger stond ruim 39 minuten op het terrein, maar de Zottegemse guard had maar wat graag verlengingen gespeeld: “Gedreven door onze fantastische aanhang voelden we de vermoeidheid niet. Het was wel lastig, want we keken zo goed als doorlopend tegen een achterstand aan die varieerde van zeven tot tien punten. Steunend op een grote fighting spirit weigerden we om te kraken maar de ontknoping was pijnlijk. We verdedigden goed maar Tyree maakte een moeilijke korf. Popovic zette zijn twee vrijworpen om voor 80-80. We verdedigden bij de laatste aanval prima op Tyree, maar in de buzzer trof Barcello raak met een lucky shot. We bewezen dat we in het Forum zelfs landskampioen Oostende kunnen kloppen.”

Supporters op post

Het verjongde Okapi verblijdde al met knappe sportieve prestaties en ook de supporters vonden zaterdag de weg terug. Oostende werkt nog steeds als een rode lap op een stier en na Okapi Okapi was dikke nekken de meest gescandeerde leuze. “Onze supporters waren fantastisch”, gooit Schauvlieger met lof naar de fans. “De komst van Daren Queenan bracht blijkbaar toch extra volk op de been. Hopelijk genoten de fans en keren ze de komende thuiswedstrijden terug, want onze zesde man betekent een geweldige hulp. In die optiek is het jammer dat we op een zucht van de zege strandden. We bewezen wel dat we in het Forum iedereen kunnen kloppen. Door het vertrek van Coleman, Geukens en Valinskas verloren we veel scorend vermogen. Daarom moet ook ik mijn steentje bijdragen. Vorig jaar werd op mij nauwelijks verdedigd en dan kregen de maats minder ruimte. Dat werkpunt werd aangepakt zodat de kaarten nu anders liggen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt