Voetbal 3de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING. Eendracht Aalter licht Overijse het voetje zodat FC Voorde-Appelterre als leider winterstop in gaat

Jeffrey Verplancke scoorde voor Eendracht Aalter, Jordy Van De Walle juicht mee. © Marc Van Hecke

Ook zonder te spelen trekt FC Voorde-Appelterre als leider de kerstvakantie in. Achtervolger Tempo Overijse ging voor de tweede opeenvolgende week onderuit bij een staartploeg. Na Eendracht Wervik werd nu ook bij rode lantaarn Eendracht Aalter verloren.

Interim-coach Geert Verheye koos bij Eendracht Aalter na de nipte nederlaag op VW Hamme opnieuw voor doelman Ekongolo in plaats van Rogiest. “Ik had vorige week in Hamme niets aan te merken op mijn ploeg. Als we daar in de slotfase een beetje efficiënter waren, hadden we daar ook al iets kunnen rapen. En dan heb ik het nog niet over de Hamse doelpunten, waarvan er zeker één nooit had mogen komen indien de ref consequent was geweest”, aldus de Aalterse coach die zijn ploeg een droomstart zag nemen met een vroeg doelpunt van Verplancke. Hoornaert zorgde op het halfuur voor de 2-0. Na de rust zetten de nerveuze bezoekers wel meer druk, maar verder dan de aansluitingstreffer van Cocchiere kwamen ze niet meer. Aalter nam zo een klinkende revanche voor de zware 6-2-nederlaag uit de heenronde. “Zeker een opsteker om zo de winterstop in te gaan, maar de kloof blijft natuurlijk groot. We zullen na Nieuwjaar minstens twee matchen meer moeten winnen dan de ploegen die net voor ons staan. Het zal lastig zijn.”

VW Hamme sloot het jaar af met een 0-1-overwinning op SV Rumbeke en gaat zo met een 18 op 21 de winterstop in. Jordy Lokando zorgde, net als twee weken geleden in Lede, voor het enige doelpunt. “We besloten ook nog twee keer op het doelhout en kwamen achterin nooit in de problemen. Het was niet altijd makkelijk voetballen op het kunstgras, maar het resultaat staat er wel. Iedereen mag nu genieten van wat rust, maar ik verwacht wel dat we na Nieuwjaar een betere start nemen dan we in de heenronde deden”, klinkt het bij coach Kim Verstraeten. De Wuitens beginnen als vierde aan het nieuwe jaar.

Ook HO Kalken sloot het jaar af met winst bij FC Eppegem. Zonder Caryn (die intussen geopereerd werd aan de kruisbanden) en de andere gekwetsten Stijn Cools-Ceuppens, Kelian Bonny, Gilles De Saegher en Brecht Cnockaert, had rood-wit voldoende aan een strafschop op een kwartier van het einde van Enzo Neve voor de drie punten. “Het was moeilijk voetballen. Het terrein in Eppegem had meer weg van een schaatsbaan. Toch hadden we voor de rust al goede kansen via Buyl, Poppe en De Brabander. We ronden het jaar dus prachtig af”, aldus sportief verantwoordelijke Ferry Baes.

Eendracht Elene-Grotenberge pikte bij Eendracht Wervik, dat vorige week nog stuntte door Overijse in eigen huis te kloppen, ook een verdiend punt mee en beent zo KVE Drongen bij in de rangschikking. (ies)

Aangeboden door onze partners