Voetbal 2de provinciale A  FC Sleidinge - FC Assenede: 2-4

Jens Pauwels en FC Assenede winnen verdiend bij FC Sleidinge: “We hebben een geslaagde heenronde achter de rug”

Quinten Claerman (links) draait zich weg van bezoeker Stef Pauwels. © Marc Van Hecke

SLEIDINGE -

FC Assenede sloot het kalenderjaar in schoonheid af met een 2-4-overwinning op het veld van FC Sleidinge. De roodhemden staan met 25 punten in de subtop van de rangschikking en mogen blijven dromen van een eindrondeticket. Assenede incasseerde in zestien wedstrijden slechts drie nederlagen maar behaalde zeven gelijke spelen.

Johan Polet

“We kenden tegen FC Sleidinge een moeilijk eerste kwartier”, aldus de coach van Assenede Jens Pauwels. “Onze opponent ging furieus van start maar kon ons achterin weinig in de problemen brengen. Ons centraal defensief duo Thys Roggeman en aanvoerder Sybe Van Zele stond pal. We namen vanaf het tweede kwartier het heft in handen maar verzuimden om te scoren. Cédric Van Cleemputte werd tweemaal alleen voor de thuisdoelman vrijgespeeld maar hij raakte er niet voorbij. Een goede kans voor Michiel Goethals en een kopbal van Thijs Roggeman hadden ons ook de openingstreffer kunnen opleveren maar het doelpunt viel aan de overzijde. Indy Van Volsem trof raak met een fraai afstandsschot.”

“We wijzigden na de rust ons gameplan niet. We zetten nog meer druk op de thuisdefensie wat zijn vruchten afwierp”, gaat coach Jens Pauwels verder. “Cédric Van Cleemputte lukte de gelijkmaker maar twee minuten later kregen we lik op stuk. Sleidinge klom via een treffer van Brend Van Aelst een tweede maal op voorsprong waarop ik Midas Hebbrecht en Stef Pauwels in de strijd gooide om nog offensiever te voetballen. Van Cleemputte bewees zijn mentale weerbaarheid door zijn tweede doelpunt van de avond te scoren en Jelle Pauwels trapte ons na een dieptepas op voorsprong. Sleidinge nam in de slotfase defensieve risico’s die we in de omschakeling via een treffer van Cédric Cornette afstraften. Het was op basis van het aantal kansen een verdiende zege.”

“We hebben een geslaagde heenronde achter de rug. We hopen die positieve lijn na de jaarwisseling door te trekken. Bij Assenede moet er niets maar mag alles. Alle leden van de sportieve staf en negen spelers hebben hun overeenkomst verlengd. We hopen nog voor Nieuwjaar duidelijkheid over iedere speler te krijgen. We zullen nadien de balans opmaken en de noodzakelijke versterking aantrekken,” besluit Pauwels.

Sleidinge met grote blessurelast

“We kunnen niets op de zege van Assenede afdingen”, reageert coach Vincent De Backer van Sleidinge dat op de elfde plaats staat. “We hoopten na onze 2-1-voorsprong dat het enthousiasme bij onze opponent een deuk zou krijgen maar niets was minder waar. Onze doelman Amaury Soinne behoedde ons in de eerste helft enkele malen voor een tegentreffer maar in het laatste halfuur diende hij zich tegen een sterk Assenede driemaal gewonnen te geven. Ik kan mijn ploeg niets verwijten. We eindigden de partij met drie jongens van 16 of 17 jaar. Het gebrek aan ervaring brak ons zuur op. We misten tien kernspelers door een grote blessurelast waaronder vier centrale verdedigers. Met duels tegen FCE Meetjesland, Sparta Ursel en VSV Gent staan we voor een belangrijke maand januari. Het bestuur en ikzelf hebben de intentie om volgend seizoen samen door te gaan.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten