Moet er nog Pedro Elias zijn? Presentator duikt deze week overal op

© © VRT

Geen weg rond Pedro Elias (48) deze week. Donderdag presenteert hij de nieuwe eindejaarsquiz ‘Voordat de bom valt’ op Play4, en maandagavond is hij daar te zien in zijn eigen programma ‘Patiënt Pedro’. Maar tegelijk duikt Elias op in ‘Het huis’ op Eén.

Tom Vets

Ook daar laat hij in het diepste van zijn ziel kijken. Alleen is de dokter daar vervanger door reportagemaker Eric Goens. Net als in Patiënt Pedro komen in Het huis Elias’ neuroses naar boven: hij spuit zijn parfum in de slaapkamer, rangschikt al zijn verzorgingsproducten in de badkamer en poetst uitgebreid zijn tanden. In de woonkamer ontdekt hij de gezondheidsencyclopedie Larousse Médical. “Mijn papa was een notoire hypochonder en las dit elke ochtend om te zien welke kwaaltjes hij die dag had”, aldus Elias.

LEES OOK. Pedro Elias graaft met professor in zijn angsten: “Al tijdens het eerste gesprek wist ik: daar kan ik geen label op plakken” (+)

De smetvrees van zijn vader bleek erfelijk, en dat zorgt voor onrust in Elias’ leven. Ook bij zijn vrouw Evelien. “Soms was het niet meer leefbaar. Ze moest me constant geruststellen. Toen onze zoon Rover leukemie had, moest ze voor twee patiënten zorgen. Ik heb bewondering voor haar.”

Het huis

Een, 20.45 uur

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook